Majhnost s potenco

Fiat, Testi

Časi, ko smo avtomobile uvrščali med male, srednje in velike, so že zdavnaj minili. Vse bolj se namreč dogaja, da zunanje mere ne povejo dosti o prostornosti oziroma uporabnosti štirikolesnika, zato smo kupci dostikrat v…

Časi, ko smo avtomobile uvrščali med male, srednje in velike, so že zdavnaj minili. Vse bolj se namreč dogaja, da zunanje mere ne povejo dosti o prostornosti oziroma uporabnosti štirikolesnika, zato smo kupci dostikrat v dilemi, po katerem poseči. Če velikega avtomobila ne kupujemo zaradi »zakona močnejšega« na cesti, se mirne duše lahko ozremo med majhne, ki to pravzaprav več niso. Oplova meriva je že tak primer, najnovejši član druščine, ki sliši na ime idea, pa prihaja iz sosedne Italije.

Modno, a umirjeno

Enoprostorska idea, ki si osnovo in precejšen del mehanike deli s puntom, je že na prvi pogled prijeten in privlačen avtomobil. Čeprav so pri Fiatu prepustili oblikovno ekstravaganco alfi in lancii in idei nadeli umirjene poteze, deluje skladno in zelo kompaktno. Sprednji del krasi za torinsko hišo značilna maska motorja z nedavno reinkarniranim okroglim znakom ter velika žarometa pod prosojnim steklom z integriranimi smerniki. Pokrov motorja se tekoče dvigne v veliko vetrobransko steklo, streha pa se le rahlo spušča, dokler ne doseže skoraj navpično odrezanega zadka s pokončnimi, na rob potisnjenimi lučmi. Idea je od oplove merive krajša za enajst centimetrov, v dolžino meri 3938 mm, njeno medosje pa meri 2508 mm.

Več prostora, kot na prvi pogled

Pod simpatično obleko pa je idea večja, kot deluje na zunaj. Pa ne samo to, njena kabina je dovolj prilagodljiva, da zna zadovoljiti najrazličnejše okuse. Čeprav zadnje klopi ni mogoče v celoti odstraniti, jo lahko vzdolžno pomikamo za 16 cm, nagibamo njen naslon in tretjinsko delimo, s tem pa osnovni 320-litrski prtljažnik povečamo vse do 1420 l. Največja dovoljena obtežitev znaša 410 kg, pri čemer nam je v veliko pomoč dovolj nizek nakladalni rob. Tudi prevoz daljših predmetov ne predstavlja posebnih težav, naslonjalo sovoznikovega sedeža enostavno zložimo in v ideo spravimo vse, kar ni daljše od 2,3 m, no, tudi noge tistega, ki uživa na zadnji klopi. Še bolje kot v drugi, sedijo potniki v prvi vrsti. Prostora je dovolj tako v dolžino in širino, predvsem pa v višino, saj idea v tisto smer doseže 1660 mm. Voznik s po višini nastavljivim sedežem in v obe smeri nastavljivim volanskim obročem hitro najde ugoden položaj, tudi, če sodi med dolgine.

Podedovana nervoza na slabi podlagi

Na pot se mlada Italijanka odpravi z veliko mero samozavesti. Razlog niso le številna odlagališča – armaturna plošča je zaradi njih dobesedno prerešetana – temveč tudi solidno utrjeni sedeži, ki omogočajo pokončno in udobno sedenje, dobra preglednost iz vozila ter lahkotnost, s katero jo usmerjamo. Že tako ali tako zelo lahkoten volan je z vklopljeno funkcijo city še nežnejši, po mojem okusu že precej čez mero. Na povratne informacije s cestišča lahko kar pozabimo, prav tako na hitro pretikanje sicer ugodno nameščene prestavne ročice, ki se rada zatakne. Da ne gre vse tako, kot bi si želeli, je krivo tudi ne prav harmonično podvozje, ki ni najbolj uspešno pri glajenju kratkih cestnih grbin, poleg tega se idea v ovinkih tudi precej nagiba, če že podkrmarjenje v hitrih ovinkih za avtomobile s sprednjim pogonom ni nič novega. Nič kaj nežno stresanje karoserije na slabem cestišču pa odkrije še eno slabost. Fiatu namreč tudi tokrat ni uspelo približati kakovosti izdelave japonskim in nemškim tekmecem. Boljša se zdi izbira materialov in ergonomija stikal.

Znanec pod pokrovom

Testno ideo je poganjal prečno nameščeni 1.4-litrski bencinski vrstni štirivaljnik s štirimi ventili na valj, ki pri 5.800 vrt./min iztisne 70 kW/95 KM. Agregat, ki je znan že iz punta, doseže 128 Nm največjega navora pri 4.500 vrt./min, omogoča 175 km/h najvišje hitrosti in je predvsem v srednjem območju vrtljajev dokaj živahen. O tem govori tudi pospešek do hitrosti sto km/h, ki znaša 11,5 s, pozitivna lastnost pa je tudi nizka stopnja hrupnosti motorja. Moč se prek pestopenjskega ročnega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par, povprečna poraba pa se je ustavila pri 7,6 l na sto prevoženih kilometrov. Vse pomembne informacije so zaradi sredinske namestitve instrumentov na voljo vsem potnikom.

Solidna idea zna privabiti kupce

Idea s 1.4-litrskim bencinskim motorjem in paketom opreme dynamic plus, ki obsega klimatsko napravo, daljinsko centralno zaklepanje, štiri varnostne blazine, ABS in potovalni računalnik velja 3,12 milijona slovenskih tolarjev. Fiatu je uspelo na kolesa postaviti všečen in uporaben avtomobil, ki prepriča s svojo vsestranskostjo, prostornostjo in ugodno ceno, vendar hkrati ohranja zapuščino punta, na katerem je nastal. To je predvsem nedodelano podvozje, povprečen menjalnik in kakovost izdelave, ki ne izpolni vseh želja. Smo mar vsi tako zahtevni?

Foto: Miloš Milač