Citroen se vrača na stara pota

Aktualno, Novosti

Novi citroen C4, ki zamenjuje ostarelo xsaro, je spet pravi citroen, saj je zasnovan v duhu nekdanjih legendarnih modelov, kot so DS in še nekateri drugi. Zanje sta bila značilna tehnična inovativnost in oblikovna opaznost,…

Novi citroen C4, ki zamenjuje ostarelo xsaro, je spet pravi citroen, saj je zasnovan v duhu nekdanjih legendarnih modelov, kot so DS in še nekateri drugi. Zanje sta bila značilna tehnična inovativnost in oblikovna opaznost, kar je pri znamki mogoče spet opaziti pri novih modelih. C4 bo sploh poln posebnosti, kot je denimo volan s fiksnim srednjim delom, kjer so nameščeni zračna blazina in nekatera stikala, ki naj bi pripomogel k lažjemu upravljanju vozila.

 

Tresljaji v sedežu

Poseben senzor bo zaznal prečkanje polne in prekinjene črte na cesti, ko smernik ne bo vklopljen, in to sporočil vozniku s tresljaji v sedežu. Večplastna stekla bodo zmanjšala hrup v potniški kabini, prosojna armaturna plošča prilagaja osvetlitev merilnikov in izboljšuje njihovo berljivost. C4 bo imel tudi omejevalnik hitrosti in opozorilo o prenizkem tlaku v gumah, omisliti pa si bo mogoče ksenonske žaromete za dolge in kratke luči. Oblikovno bo C4 posebnež, še zlasti v kupejevski različici.

 

Prepoznavna oblika

Prednji del bo v obeh primerih zaznamovala nova maska z dvema kromiranima letvama, ki se v sredini oblikujeta v Citroenov znak. Motorji so znani že iz peugeota 307 ter obsegajo dizelske in bencinske. Kombijevske različice tokrat ne bo, sedanji kombi oziroma break ostaja v ponudbi. Isto velja za enoprostorca picasso.