Bogato in prestižno opremljen karavanski 307

Peugeot, Testi

Peugeot 307 SW predstavlja nekako premium izbiro med člani družine 307, ki sicer konkurira tekmecem v tako imenovanem C segmentu avtomobilov. Peugeot 307 SW je lahko opremljen s skupaj sedmimi sedeži v potniški kabini, različica…

Peugeot 307 SW predstavlja nekako premium izbiro med člani družine 307, ki sicer konkurira tekmecem v tako imenovanem C segmentu avtomobilov. Peugeot 307 SW je lahko opremljen s skupaj sedmimi sedeži v potniški kabini, različica pack pa razvaja z bogato opremo. Turbodizelski motor je uglajen, solidno močan, a ne ravno vrhunsko zmogljiv pogonski agregat.

Sedem sedežev v potniški kabini

Peugeot 307 SW je v potniški kabini oziroma v prtljažnem prostoru opremljen še z dvema dodatnima sedežema, tako da se v njem lahko skupaj prevaža sedem ljudi. Sprednja dva sedeža in sedežna klop v drugi vrsti so dovolj prostorni tudi za višjerasle, medtem ko je prostor na sedežih v tretji vrsti skopo odmerjen, kar pa je ob dolžini avtomobila 442 cm tudi pričakovano. Preko naslonjala sedežev v drugi vrsti je otežen tudi dostop do tja, tako da sta zasilna sedeža v prtljažnem prostoru uporabna le na krajših razdaljah ali pa za otroke.

Dodatni sedeži zmanjšajo uporaben prtljažni prostor

Pomožna sedeža je brez težav mogoče odstraniti iz prtljažnika, a jih je potrebno pustiti doma, kar je neprikladno za tiste, ki nimajo garaže oziroma podobnega prostora za njihovo shranjevanje. Brez njih prtljažnik meri 442 litrov, možno pa ga je povečati tudi s prevračanjem sedežne klopi v drugi vrsti. Sicer pa so sedeži v peugeotu 307 SW nameščeni rahlo stopničasto, tako da imajo vsi potniki dober pregled nad potniškim prostorom. V testnem avtomobilu so se sedeži ponašali z usnjenim oblazinjenjem (doplačilo 337 tisoč tolarjev), armaturna plošča in sredinska konzola pa sta znani že iz drugih modelov 307, se pravi funkcionalni in pregledni.

Turbodizel razveseli z uglajenostjo in prožnostjo

2,0-litrski turbodizelski HDI motor z največjo močjo 136 KM pri 4.000 vrtljajih in največjim navorom 290 Nm pri 2.000 vrtljajih na minuto razveseli z uglajenim in tihim delovanjem. Zmogljivosti na papirju glede na motorno moč niso ravno v samem vrhu, saj 307 SW za pospešek od nič do sto kilometrov na uro potrebuje 10,9 sekunde, največja hitrost pa znaša 191 kilometrov na uro. Zato pa se motor oddolži s solidno prožnostjo pri pospeševanju, tako da ni potrebno pogosto posegati po ročici petstopenjskega menjalnika. Le-ta je v primerjavi z ostalimi peugeoti razmeroma dovolj natančen, le hodi ročico so nekoliko predolgi.

Panoramska steklena streha daje v notranjosti občutek še večje prostornosti

Peugeot 307 SW je oblikovno skoraj enak karavanski različici z imenom break, razlikuje se le v bolj prestižnih dodatkih, kot so na primer kromirani strešni nosilci ter bogatejša oprema. Prijetna rešitev je tudi veliko panoramsko strešno okno, kar naredi notranjost izjemno svetlo ter ji daje občutek velike prostornosti in zračnosti. Sicer pa oprema pack pomeni temeljito opremljen avtomobil, med drugim šest zračnih blazin, klimatsko napravo, ABS, TCS, tempomat, potovalni računalnik, popolno elektrifikacijo stekel in zložljivih vzvratnih ogledal in še marsikaj drugega. 307 SW se tako ponaša z bogatejšo opremo kot 307 break oziroma je ob primerljivi opremi (pri break dodatni) cenejši.

Solidna lega na cesti, predvsem pri višjih hitrostih

Peugeot 307 za razliko od ostalih peugeotov ni francosko mehak temveč precej čvrst avtomobil, kar posledično pomeni tudi solidno lego na cesti. Kljub temu se ponaša z dobrim blaženjem cestnih neravnin, pri priganjanju skozi ovinke pa je pač potrebno v zakup vzeti zajetnejši in težji karavanski oziroma SW-jevski zadek. Po drugi strani peugeot 307 SW razveseli tudi pri visokih hitrostih na avtocesti, saj je avtomobil miren in z natančnim držanjem smeri ustvarja zaupanja vreden občutek.

Z dodatno opremo enako založen break je dražji od SW s serijsko opremo

Peugeot 307 SW 2,0 HDI pack stane 5,28 milijona, kar je slabega pol milijona tolarjev več od enako motoriziranega, a skromneje in manj prestižno opremljenega peugeota 307 break. Avtomobil je v osnovi enak, doplačilo za SW v primerjavi s karavansko različico pa je smiselno, če želite bogato opremljen avtomobil, ki se ponaša tudi s panoramsko stekleno streho.

Foto: Miloš Milač