Trivratna razširitev ponudbe

Aktualno

Po tem, ko smo marca v Ženevi videli trivratnega colta, tedaj še kot konceptno vozilo, so pri Mitsubishiju objavili prvo fotografijo serijskega colta CZ3, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto. V okviru trivratnih coltov…

Po tem, ko smo marca v Ženevi videli trivratnega colta, tedaj še kot konceptno vozilo, so pri Mitsubishiju objavili prvo fotografijo serijskega colta CZ3, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto. V okviru trivratnih coltov bo na voljo tudi najzmogljivejši CZT, opremljen s prisilno polnjenim agregatom s 150 KM.

Takšno moč bo 1.5-litrski motor iztisnil iz 1,5 l delovne prostornine. Mivec turbo DOHC 16V bo ponujal tudi 210 Nm navora, kar zadostuje za pospeške do 100 km/h v višini 8 s in končno hitrost čez 200 km/h. Običajni trivratni colt bo sicer na voljo s štirimi motorji: bencinskim 1.1-litrskim s 75 KM, 1.3-litrskim s 95 KM, 1.5-litrskim s 109 KM in 1.5-litrskim turbodizlom s 95 KM ter ročnim petstopenjskim ali robotiziranim menjalnikom »Allshift«. Od petvratnega modela se bo razlikoval po nižji strešni liniji, daljših vratih in drugačno obliko zadnjih bočnih oken.