Velika investicija v kitajski trg

Aktualno

Kitajski avtomobilski trg je v velikem razcvetu, saj letna rast presega sto odstotkov. GM bo zato v prihodnjih treh letih za razširitev svojih proizvodnih zmogljivosti na Kitajskem investiral okoli tri milijarde dolarjev, medtem ko, po…

Kitajski avtomobilski trg je v velikem razcvetu, saj letna rast presega sto odstotkov. GM bo zato v prihodnjih treh letih za razširitev svojih proizvodnih zmogljivosti na Kitajskem investiral okoli tri milijarde dolarjev, medtem ko, po Reutersu, ostale avtomobilske korporacije nameravajo v prihodnjih letih v kitajski trg vložiti okoli 13 milijard dolarjev.

GM je prvo tovarno na Kitajskem postavil leta 1998, a sedanja hitra rast presega celo njihove takratne optimistične napovedi. Phil Murtaugh, predsednik in izvršni direktor GM China Group, že do konca leta napoveduje povečanje proizvodnih zmogljivosti s sedanjih 550 tisoč na 865 tisoč enot, do leta 2007 pa naj bi proizvodnje zmogljivosti na Kitajskem povečali na 1,3 milijona vozil. GM obvladuje 19 odstotkov kitajskega avtomobilskega trga, v okviru načrtovane širitve pa bo tam v prihodnje začel izdelovati 20 novih modelov.