Daljši in udobnejši

Aktualno

Britanski Rover je predstavil prenovljenega limuzinskega 75, ki je poleg nove maske po vzoru roverja V8 dobil tudi 200 mm daljšo medosno razdaljo. Rezultat je predvsem povečano udobje v drugi vrsti, kjer potnike razvaja obilo…

Britanski Rover je predstavil prenovljenega limuzinskega 75, ki je poleg nove maske po vzoru roverja V8 dobil tudi 200 mm daljšo medosno razdaljo. Rezultat je predvsem povečano udobje v drugi vrsti, kjer potnike razvaja obilo prostora za kolena, udobni sedeži in dodatna osvetlitev potniške kabine.

Zaradi povečane medosne razdalje je bilo potrebno povečati torzijsko stabilnost karoserije, ki znaša 24.000 Nm na stopinjo. V primerjavi z drugimi, bolj luksuznimi limuzinami, je tako rover 75 limuzina prav ugoden nakup, posebej, če ga postavimo na primer ob bok Rolls-Roycovemu phantomu. Angleška revija Autocar magazine jih je primerjala in ugotovila, da ima slednji le tri centimetre več prostora za kolena, pohvalno, čeprav so ostale primerjave zaradi ogromne cenovne razlike prej ko ne nesmiselne. Roverja 75 izdelujejo v Longbridgu, na voljo pa je s 2.5-litrskim šestvaljnikom ali s sodobnim dizelskim agregatom, ki zmore 300 Nm navora. Obema so namenili samodejni petstopenjski menjalnik.