Nenavaden maloserijski športnik

Aktualno, Zanimivosti

Britanski maloserijski izdelovalec športnih avtomobilov Kamala bo poleti na trg poslal dvosedežni model futuro, ki ga bo poganjal dvolitrski Fordov štirivaljnik. Precej nenavadno oblikovano vozilo so razvijali dve leti, njegova cena pa bo okrog 45.000…

Britanski maloserijski izdelovalec športnih avtomobilov Kamala bo poleti na trg poslal dvosedežni model futuro, ki ga bo poganjal dvolitrski Fordov štirivaljnik. Precej nenavadno oblikovano vozilo so razvijali dve leti, njegova cena pa bo okrog 45.000 evrov.

Agregat, nameščen za sedežema, bo odvisno od različice zmogel od 167 do 253 KM, futuro pa pognal največ do hitrosti 260 km/h. Karoserija je izdelana iz zelo lahkih karbonskih vlaken, zato futuro tehta vsega 840 kilogramov; od tod tudi superšportne zmogljivosti, saj vozilo do hitrosti sto km/h potrebuje le 3,9 s. Za zanesljivo ustavljanje skrbijo koluti velikosti 260 mm, ki so nameščeni za kolesi z aluminijastimi platišči in pnevmatikami dimenzij 205/45 spredaj in225/45 zadaj. Ob 3,7 m zunanje dolžine v notranjosti ni pričakovati prostorskega razkošja, je pa zato streha odstranljiva.. Za 6.700 evrov pri Kamali ponujajo tudi 223-konjski Fordov šestvaljnik, za doplačilo pa se dobi še klimatska naprava, navigacijski sistem in usnjeno oblazinjenje.