Ko policijsko delo postane užitek

Aktualno, Zanimivosti

Da je obdarovanje res prijetna stvar, so ob svojem 152. rojstnem dnevu z zadovoljstvom ugotovili italijanski policisti. Od tovarne, ali pa bolj obrtne delavnice superšportnih avtomobilov Lamborghini so namreč prejeli prav posebno darilo, fantastično hitrega…

Da je obdarovanje res prijetna stvar, so ob svojem 152. rojstnem dnevu z zadovoljstvom ugotovili italijanski policisti. Od tovarne, ali pa bolj obrtne delavnice superšportnih avtomobilov Lamborghini so namreč prejeli prav posebno darilo, fantastično hitrega gallarda v njim lastnih barvah in s popolno policijsko opremo.

Avtomobil za lovljenje tistih najbolj vztrajnih ubežnikov je »opremljen« s 500 konjskimi silami in končno hitrostjo, ki sega prek 300 km/h. In ker je očitno takšnih nepridipravov največ v južni Italiji, so policijskega gallarda »splavili« prav na Kalabriji. Poleg sirene so ga opremili tudi s popolno opremo za prvo pomoč, ki med drugim vsebuje defiblirator, elektrokardiogram in po možnosti celo hladilno napravo za dostavo organov, namenjenih za presaditev. Takrat hitrostne omejitve tudi za policijo verjetno ne veljajo. Sicer pa vse najboljše tudi v našem imenu.


Sorodne vsebine