Poletna sezona

Aktualno, Novosti

Že ob rojstvu chryslerjevega dvosedežnega kupeja je bilo jasno, da bo prej ali slej prišel na vrsto tudi roadster. Odprti crossfire ima streho iz platna, mehanizem pa je le na pol samodejen, kar pomeni, da…

Že ob rojstvu chryslerjevega dvosedežnega kupeja je bilo jasno, da bo prej ali slej prišel na vrsto tudi roadster. Odprti crossfire ima streho iz platna, mehanizem pa je le na pol samodejen, kar pomeni, da nekaj ročnega dela vseeno ostane. No, brez telovadbe ni zdravega življenja, zato mu tega ne gre zameriti. Sicer pa Američana z nemškimi geni poganja zmogljivi V6 s 218 konjskimi silami.

Tesno sorodstvo z SLK

Crossfire roadster si s kupejevsko različico deli vse razen strehe. Oblikovno prepriča s kratkimi previsi, skladno strešno linijo, dolgim nosom in širokimi boki, ki izražajo dobršno mero samozavesti. Okoli 40 odstotkov delov si crossfire deli s prejšnjo generacijo mercedesa SLK, kar mu lahko štejemo le v dobro. Sorodstvo je še posebej očitno v notranjosti z zelo podobno urejeno armaturno ploščo. Zadek avtomobila poleg prtljažnika skriva spojler, ki se aktivira nad hitrostjo sto km/h in poveča stabilnost vozila.

“Podstrešno” varčevanje

Crossfire ima za razliko od novega in starega SLK-ja platneno streho z mehanizmom, pri katerem pa so nekoliko varčevali. Preden se lahko začnejo užitki z vetrom v laseh je potrebno sprostiti vzvod in sprednji del nekoliko potisniti navzgor, zatem pa počakati 22 sekund, da se streha zloži v prtljažnik. Ta se v tem primeru že iz tako ali tako skromnih 184 l zmanjša na komaj uporabnih 104 l. Sicer pa pri Chryslerju obljubljajo solidne prostorske razmere in zaradi široko odpirajočih se vrat tudi enostaven vstop in izstop iz vozila. Bogata serijska oprema zajema dvopodročno samodejno klimatsko napravo in električno nastavljive usnjene sedeže, doplačati pa je potrebno za navigacijski sistem in kovinsko barvo.

Enak motor kot pri kupeju

Šestvaljni bencinski agregat ostaja enak kot pri kupeju, ima 3,2 l delovne prostornine in zmore 160 kW/218 KM. Zaradi sorazmerno nizke teže je crossfire z njim pravi športnik, saj do hitrosti sto km/h potrebuje le 6,4 s. Podvozje je temu primerno čvrsto, menjalnik je samodejni petstopenjski s prenosom moči na zadnji kolesni par velikosti 19 palcev. Za tiste, ki imajo radi stvari v svojih rokah, je na voljo tudi ročni šeststopenjski. Da je tudi počasnejša vožnja v užitek, skrbi 310 Nm navora, kar daje motorju dovolj veliko prožnost. Končna hitrost znaša 250 km/h, motor pa izpolnjuje okoljevarstvene standarde Euro 4.