Po štirih letih prenova

Aktualno

Po slabih štirih letih življenja bodo Mercedesov razred C, ki v zadnjem času beleži nekoliko slabše prodajne rezultate, nekoliko prenovili. Zunaj bodo razlike opazili le najbolj pozorni, v notranjosti se obetajo novi in kakovostnejši materiali,…

Po slabih štirih letih življenja bodo Mercedesov razred C, ki v zadnjem času beleži nekoliko slabše prodajne rezultate, nekoliko prenovili. Zunaj bodo razlike opazili le najbolj pozorni, v notranjosti se obetajo novi in kakovostnejši materiali, še najbolj pomembni pa bodo novi šestvaljni motorji, ki pridejo prihodnje leto. Drugačne odbijače bo dobil tudi CLK.

 

Komaj opazne spremembe
Prenovljeni C bo imel na zunaj pokazati le malo novega, nekoliko sta spremenjena sprednji in zadnji del z lučmi pod prosojnim steklom. Potniki bodo bolj veseli novih sedežev, kakovostnih materialov, spremenjenih instrumentov in stikal. Tudi pri različicah s štirivaljnimi motorji bo odslej samodejna klimatska naprava na voljo brez doplačila, seznam dodatne opreme pa bo bogatejši za t.i. command system, ki vključuje navigacijo s predvajalnikom DVD-jev. Omenjene spremembe bodo veljale za vse karoserijske različice (štiri-vratna, karavanska in sportcoupe), medtem, ko bodo CLK-ja krasili le novi odbijači.

Novi šestvaljni motorji
Najbolj pomembne novosti se obetajo šele prihodnje leto v obliki novih šestvaljnih motorjev, ki bodo premierno predstavljeni marca v drugi generaciji SLK-ja. S štiriventilsko tehnologijo opremljeni bencinarji bodo zamenjali sadanje triventilske agregate, na voljo pa bodo v treh variantah. Najzmogljivejši 3.5-litrski bo po želji opremljen tudi z neposrednim vbrizgom goriva, tedaj bo njegova moč 279 KM, sicer pa 258 KM (350 Nm navora). Tri-litrska različica bo imela 231 KM in 300 Nm navora, 2.5-litrska pa 190 KM in 250 Nm, povsod pri 3000 vrtljajih v minuti. V istem obdobju bo predstavljena tudi nova sedemstopenjska avtomatika.