Prihajajo zmogljivi GT-ji

Aktualno

Lexus bo v naslednjih nekaj letih svojo paleto modelov okronal z zmogljivimi različicami GT, s tem pa močno povečal ofenzivo nad prestižnimi evropskimi športniki. Najbolj presenetljivo pa je , da jih ne bo obdaril le…

Lexus bo v naslednjih nekaj letih svojo paleto modelov okronal z zmogljivimi različicami GT, s tem pa močno povečal ofenzivo nad prestižnimi evropskimi športniki. Najbolj presenetljivo pa je , da jih ne bo obdaril le s športno optiko, temveč tudi s hibridnim pogonom. V tej družini lahko pričakujemo tudi športne terence, prvi hibrid brez oznake GT, RX 400h, pride že konec letošnjega leta.

Največjega LS 500 GT bo poganjal novi petlitrski V8 s 400 KM, ki mu bosta na pomoč priskočila elektromotorja na sprednji premi z dodatnimi 200 KM. Če zraven prištejemo še štirikolesni pogon, ki bo olajšal prenos orjaške moči na asfalt in pognal avtomobil preko 300 Nm, je to naravnost fantastično. Hibridi torej postajajo tudi športni avtomobili in to z nižjo porabo kot klasično zasnovani štirikolesniki. LS 500 GT lahko pričakujemo sredi leta 2006 s ceno okoli 100.000 ameriških dolarjev. Za pogon manjšega GS 350 GT bosta zadolžena 3.5-litrski šestvaljnik s 300 KM in elektromotorja s 170 KM, pri najmanjšem IS 350 GT pa Lexus stavi na klasični zadnji pogon in šestvaljnika s 300 KM.