Treba bo pohiteti

Aktualno

Celotna proizvodnja Porschejevega superšportnika je skoraj že v celoti razprodana. To je nemški proizvajalec sporočil na nedavni predstavitvi z vožnjami blizu Brandenburga. Doslej je bilo sklenjenih že 1.300 nakupnih pogodb, torej je na voljo le…

Celotna proizvodnja Porschejevega superšportnika je skoraj že v celoti razprodana. To je nemški proizvajalec sporočil na nedavni predstavitvi z vožnjami blizu Brandenburga. Doslej je bilo sklenjenih že 1.300 nakupnih pogodb, torej je na voljo le še okoli dvesto carrer GT za ceno 390.000 evrov.

 

Nekateri kupci bodo morali na razburljivega roadsterja, ki je svojo premiero doživel spomladi v Ženevi, uradno pa bo na ceste zapeljal v začetku prihodnjega leta, počakati vse do leta 2006. Letna proizvodnja je namreč omejena na petsto vozil. Kljub tako velikemu povpraševanju pri Porscheju ne načrtujejo prekoračitve številke 1.500. Prva carrera GT s serijsko številko 0001 bo s tekočega traku zapeljala naravnost v tovarniški muzej, ostale pa na ceste v roke novopečenim lastnikom. Tem vsakdanji opravki gotovo ne bodo več presedali.