Korejka z nahrbtnikom

Aktualno, Novosti

Daewoo, na slovenskem in še nekaterih trgih Chevrolet, bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil tudi karavansko različico nubire. Oblika avtomobila je nastala pod peresom studia Pininfarina in Daewoojevega oblikovalskega centra v Bupyongu v Južni…

Daewoo, na slovenskem in še nekaterih trgih Chevrolet, bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil tudi karavansko različico nubire. Oblika avtomobila je nastala pod peresom studia Pininfarina in Daewoojevega oblikovalskega centra v Bupyongu v Južni Koreji.

V potniški kabini tudi nubira station wagon tako kot limuzinska sestra nudi veliko prostora, prtljažni prostor pa v osnovi meri 400 litrov oziroma ob prevračanju deljivega naslonjala zadnje klopi 1.410 litrov. Sprednji del poudarjajo kromirana maska in žarometi s kristalnim steklom, medtem ko navpične zadnje luči obdajajo široka vrata prtljažnega prostora. V potniški kabini je še 25 različnih predalov za drobnarije, pogonski agregati pa so enaki kot v limuzinski različici. 1,6-litrski bencinski štirivaljnik razvije največjo moč 110 KM, 1,8-litrski motor enake zasnove pa 123 KM. Daewoo tudi pri nubiri station wagon obljublja ugodno ceno oziroma veliko avtomobila za svoj denar.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.