Mini tudi zgoraj brez

Aktualno, Novosti

Skoraj tri leta po svojem ponovnem rojstvu, natančneje v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo mini predstavil tudi kabrioletsko različico modelov one in cooper. 15 sekund slačenja Streha je popolnoma avtomatska in se…

Skoraj tri leta po svojem ponovnem rojstvu, natančneje v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, bo mini predstavil tudi kabrioletsko različico modelov one in cooper.

15 sekund slačenja

Streha je popolnoma avtomatska in se odpira v dveh fazah. Sprva se za 40 cm pomakne nazaj in se odpre kot steršno okno, lahko pa se tudi popolnoma zloži v prtljažni prostor. Striptiz do konca traja samo 15 sekund. Ob zloženi strehi prtljažni prostor meri skromnih 120 litrov, ob razprti strehi pa le malenkostno radodarnejših 165 litrov. Sicer pa se vrata prtljažnega prostora odpirajo na široko, tovorne zmogljivosti minija convertible pa ob zlaganju zadnjih sedežev znašajo 605 litrov.

17-palčna platišča

Na voljo sta oranžna in modra barva karoserije, platneno streho pa si je moč omisliti v črni, modri ali zeleni barvi. Armaturna plošča je v osnovi enaka kot v običajnem miniju, vendar po želji obogatena z najrazličnejšimi dodatki, lahko tudi v barvi zunanjosti vozila. Sedežnim prevlekam je dodana nova kombinacija usnjenega oblazinjenja, mini convertible pa je posebej zanj dobil tudi nova, 17-palčna platišča iz lahke litine.

One z 90 KM in cooper s 115 KM

Pod motornim pokrovom se vrtita dva enaka pogonska agregata kot v običajnih minijih. Minija one convertible tako poganja 1,6-litrski motor z 90 KM, ki zadostuje za največjo hitrost 175 kilometrov na uro, so stotice pa pospeši v 11,8 sekunde. Mini cooper convertible je s 115 KM za 18 kilometrov na uro hitrejši in za dve sekundi poskočnejši, nekoliko pozneje pa lahko pričakujemo še mini cooper S convertible s 163 KM.