Majhna, simpatična in dosegljiva

Aktualno, Novosti

Fiatova panda je po dveh desetletjih zapeljala na naš trg v povsem novi obliki. Takoj si je priborila naziv evropski avto leta in splošno navdušenje kupcev. Slovence pa bo razveseljevala predvsem z ugodno ceno, dobro…

Fiatova panda je po dveh desetletjih zapeljala na naš trg v povsem novi obliki. Takoj si je priborila naziv evropski avto leta in splošno navdušenje kupcev. Slovence pa bo razveseljevala predvsem z ugodno ceno, dobro prostornostjo in privlačno obliko. Njena poglavitna lastnost pa ostaja mestna okretnost.

 

Največja med manjmanjšimi

 

Z dolžino 3,53 metra panda sodi med večje avtomobile najnižjega razreda in na drugo mesto med najmanjšimi fiati, seicento je še za okoli dva decimetra krajši. Mere so seveda še vedno majhne in kot nalašč v mestni gneči, preglednosti pa pripomorejo odsekane karoserijske poteze in navpična stekla. Armaturna plošča je enostavna in precej izbočena proti vozniku, zaradi tega je pregledna in lahko uporabna. Plastika pa je glede na razred zadovoljive kakovosti. Panda ima v vsakem primeru pet vrat, zadnja klop pa glede na majhne mere preseneti s solidno prostornostjo. Prtljažnik je manjši, 206 litrov, a povečljiv tudi s pomočjo pomične zadnje klopi.

 

Letos 400 fiatov pand

V Sloveniji tako uvoznik načrtuje prodajo dokaj skromnih 400 avtomobilov, kar je precej manj od punta. Uvoznik največ stavi na različico active plus s ceno 1,89 milijona tolarjev in bogato serijsko opremo (tudi klimatska naprava, dvostopenjski servo volan, električna stekla,…. Osnovni model 1,1 active pa stane 1,63 milijona tolarjev. Maja bo panda na voljo tudi z 1,3 litrskim turbodizlom JTD multijet, oktobra s štirikolesnim pogonom, prihodnje leto pa v različici mini SUV.