Tuning v domači hiši

Aktualno

Alfa gre po poti njenih prestižnih nemških konkurentov. Decembra letos bo namreč predstavila alfo 156 autodelta, ki bo še zmogljivejša od različice GTA, ime pa si je sposodila pri hišni tekmovalni ekipi. Če ima BMW…

Alfa gre po poti njenih prestižnih nemških konkurentov. Decembra letos bo namreč predstavila alfo 156 autodelta, ki bo še zmogljivejša od različice GTA, ime pa si je sposodila pri hišni tekmovalni ekipi. Če ima BMW serijo M, Mercedes AMG in Audi serijo S, bo imela italijanska znamka odslej autodelto.

 

Želja po športnih predelavah v lastni hiši je očitno zajela tudi Fiatovo hčerinsko znamko, ki bo v prihodnje v vseh avtomobilskih razredih, ki jih zastopa, predstavila posebej zmogljive avtomobile. Ob tem se pojavljajo tudi namigi o prisilno polnjenih agregatih in štirikolesnem pogonu. Prva predstavnica nove družine bo 156 autodelta, ki bo predstaviljena na avtomobilskem salonu v Bologni v začetku decembra. Ob tem pri Alfi obljubljajo boljše zmogljivosti, kot jih ima doslej njihova najzmogljivejša limuzina nižjega srednjega razreda s pripono GTA (250 KM). Večje številke pa bi koristile tudi pri prodaji, ki bo letos obsegala vsega 200.000 avtomobilov. Prodaja je se je samo v Nemčiji v zadnjih dveh letih skoraj prepolovila in sedaj znaša 12.500 vozil.