VW beetle ponovno v akciji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Metod Počkaj pripravlja VW beetla za vztrajnostne dirke. Dirkalnik pa bomo videli tudi na gorskih v rokah Simona Rutarja. Že lansko poletje je Metod Počkaj prodal svojo dirkalno hondo integro in kmalu zatem kupil VW…

Metod Počkaj pripravlja VW beetla za vztrajnostne dirke. Dirkalnik pa bomo videli tudi na gorskih v rokah Simona Rutarja.

Že lansko poletje je Metod Počkaj prodal svojo dirkalno hondo integro in kmalu zatem kupil VW beetla, ki ga je pred leti na dirkah državnega krožno-hitrostnega prvenstva peljal Zdene Robida (AK Lamko, ekipa EBV sport). Atraktivnega beetla trenutno pripravlja v svoji delavnici Tunerc, ki bo poskrbel, da bo avtomobil zdržal tudi daljše vztrajnostne dirke. Metod Počkaj in Simon Rutar namreč želita še s tretjim voznikom v letošnji sezoni odpeljati tudi kakšno vztrajnostno dirko denimo na Slovakiaringu, novem Red Bull ringu v Zeltwegu ali madžarskem Hungaroringu. Zagotovo pa bomo videli beetla na dveh izbranih gorskih dirkah, kjer ga bo vozil Simon, medtem ko bo Metod z njim odpeljal dva vikenda državnega krožnega prvenstva skupaj s CEZ dirkami.

Dirkalnik bo s povsem novim dizajnom predstavljen prihodnji konec tedna na 3. MotorSport Salonu Ljubljana na Gospodarskem razstavišču.

Več na rally.avtomanija.com