S petimi vrati v Ženevi

Aktualno

Chevroletov večkrat nagrajeni model cruze, ki je zmagal tudi v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC), bo dodatno utrdil svoj položaj jeseni, ko bo na voljo nova petvratna različica. Proizvodni model bo premierno predstavljen na 81….

Chevroletov večkrat nagrajeni model cruze, ki je zmagal tudi v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC), bo dodatno utrdil svoj položaj jeseni, ko bo na voljo nova petvratna različica. Proizvodni model bo premierno predstavljen na 81. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi, ki bo potekal od 3. do 11. marca.

Chevrolet časa za predstavitev novega modela ne bi mogel bolje izbrati, saj je decembra prvič osvojil naslov prvaka v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC). Chevroletov športni uspeh dokazuje potencial in kakovost modela cruze, s predstavitvijo petvratnega modela, ki se je pridružil štirivratnemu, pa Chevrolet uresničuje namero zagotavljanja najboljšega razmerja med vrednostjo in ceno v vseh glavnih segmentih v Evropi.

Razstavni model Chevroletovega kompaktnega modela, ki so ga lanskega septembra predstavili na pariškem avtomobilskem sejmu, je doživel topel sprejem.

Prodaja cruza je lani presegla prodajo avea, s čimer je cruze v svetovnem merilu postal najbolje prodajani Chevroletov model. Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe, je pojasnil, da je uvedba petvratne različice modela cruze, ključnega pomena za poslovanje v Evropi. »Petvratne limuzine imajo pomembno vlogo na mnogih trgih. Evropski segment kompaktnih vozil zajema približno četrtino celotne prodaje, medtem ko imajo v tem segmentu petvratni modeli približno 65-odstotni delež. Novi petvratni cruze utrjuje Chevroletov položaj med vodilnimi znamkami v Evropi, saj v ta segment v primerjavi z bolj uveljavljenimi tekmeci prinaša dodatno vrednost.«

S privlačno nizko strešno linijo coupeja ter kratkim nosom in zadkom ima petvratni cruze enako prepoznavno dinamično držo, ki je značilna tudi za štirivratno limuzino.

Sloka karoserija je učinkovita tudi na cesti, saj je izdelana z novim integriranim sistemom ogrodja in karoserije (BFI), ki ga dopolnjuje natančna nastavitev sestavnih delov podvozja. Sistem BFI zagotavlja izjemno stabilnost in zanesljivost pri vožnji. Prostornina prtljažnega prostora petvratnega cruza je 400 litrov, zadnji sedeži pa se razdelijo v razmerju 60/40.

Novi petvratni cruze bo v Evropi naprodaj sredi letošnjega leta, cene pa bodo objavljene pred začetkom prodaje.