Red Bull F1 RB5

Aktualno, Saloni

V Slovenijo prihaja eden pomembnejših dirkalnikov avstrijskega moštva Red Bull Racing. Model RB5, ki bo prisoten na 3. MotorSport Salon Ljubljana, je bil ključnega razvojnega pomena in posledično zaslužen za lansko zmagovalno leto omenjenega moštva….

V Slovenijo prihaja eden pomembnejših dirkalnikov avstrijskega moštva Red Bull Racing. Model RB5, ki bo prisoten na 3. MotorSport Salon Ljubljana, je bil ključnega razvojnega pomena in posledično zaslužen za lansko zmagovalno leto omenjenega moštva.

Red Bull je pred dvema desetletjema z Gerhardom Bergerjem kot prvim svojim sponzoriranim športnikom stopil v formulo 1. Nadaljnje sponzoriranje moštva Sauber se je v letu 2005 razvilo v nekaj posebnega, ko je gigantsko podjetje nastopilo s svojo lastno ekipo Red Bull Racing. Od takrat naprej je stvar strmo napredovala in dosegla uspeh, kakršnega si nihče ni predstavljal. Z dobrimi rezultati v prvih sezonah, vključujoč stopničke v Monaku, Kanadi in Nurbürgringu ter s sprejemanjem najbolj pomembnih sprememb pravil v enem desetletju, je moštvo leta 2009 razvilo skoraj nepremagljiv bolid: RB5. Voznika Sebastian Vettel in Mark Webber sta pod vodstvom Christiana Hornerja dokazala, da se moštvo Red Bull Racing lahko kosa z najboljšimi konstruktorji. Hitro vzpenjajoča se zvezda Vettel je dosegel prvo moštveno zmago na Kitajskem leta 2009 z dirkalnikom RB05 ter vse skupaj ponovil na VN Velike Britanije. Moštveni kolega Mark Webber mu je sledil z zmago na VN Nemčije. To je bil uvod v lansko zmagovalno sezono 2010, ko je Red Bull postal dvojni svetovni prvak!

Prav ta dirkalnik, RB5, z Renaultovim V8 motorjem prostornine 2,4-litra pa bodo obiskovalci lahko videli na 3. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo svoja vrata na Gospodarskem razstavišču odprl v soboto, 12. februarja 2011.

V prihodnjih dneh vas bomo še obveščali o novostih, ki vas bodo pričakale na 3. MotorSport Salonu.

Več informacij na motorsport-salon.si