Dirkalniki na Gospodarcu

Aktualno, Saloni

Francoski prototipi funyo, Stanovnikov zvesti in vzdržljivi KTM, Grošljev za drift prirejeni BMW in Žagarjeva speedway specialka znamke Jawa so le nekateri razstavni eksponati, ki bodo razstavljeni na že 3. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo…

Francoski prototipi funyo, Stanovnikov zvesti in vzdržljivi KTM, Grošljev za drift prirejeni BMW in Žagarjeva speedway specialka znamke Jawa so le nekateri razstavni eksponati, ki bodo razstavljeni na že 3. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo svoja vrata odprl 12. februarja 2011 na Gospodarskem razstavišču.

»V Sloveniji je dirkanje s prototipi popolna novost in do zdaj neuresničljiva želja mnogih mladih in manj mladih perspektivnih dirkačev,« je izjavil Dare Dubarič, predsednik AK Lamko, ki bo v sklopu 3. MotorSport Salona Ljubljana pripeljal prvih 5 prototipov znamke Funyo. »Na salonu bomo predstavili dirkalnike, s katerimi se bodo na tekmovalnih stezah v prihodnjih letih pomerili mladi vozniki.« Sicer pa bo po Dubaričevem mnenju prava prelomnica leto 2012, ko se bo po načrtih na tekmovalnih stezah pomerilo kar 15 dirkalnih prototipov. Več informacij o tem pa bo mogoče dobiti – kje drugje kot na 3. MotorSport Salonu Ljubljana. Omeniti še velja, da ti prototipi tehtajo le 530 kilogramov, imajo vstavljen 2-litrski RC-pogonski agregat s približno 147 kW (200 KM).

Športni dnevnik Ekipa bo na svojem razstavnem prostoru predstavil Mirana Stanovnika, njegov najboljši dosežek v karieri – 11. mesto na letošnjem reliju Dakar – ter seveda motocikel, ki mu je pri tem pomagal – KTM. Na ogled bo postavljena tudi speedway specialka Mateja Žagarja. Slednji je v letih 2002, 2004 in 2008 postal evropski prvak. Lanskoletni avstrijski drift prvak Luka Marko Grošelj bo pri Ekipi predstavil svojega BMW-ja in hkrati na zunanjem poligonu ponujal adrenalinske vožnje.

Kot smo že pisali, pa je organizator nadvse navdušen, da mu je v sodelovanju s Porschejem Slovenija uspelo zagotoviti prihod tudi atraktivnega dirkalnika, audija R15.

Navdušenci avto-moto športa bodo torej na 3. MotorSport Salonu Ljubljana, ki bo potekal med 12. in 13. februarjem 2011, videli mnogo predstavitev vseh zvrsti avtomobilističnih in motociklističnih športnih panog. Zveze AŠ2005, AMZS-Šport in klubi bodo pripravili večje število delavnic, kjer bodo mladi pridobili informacije, kako vstopiti v avto-moto šport. Poleg pridobivanja informacij in ogleda razstavljenih eksponatov, pa se bo mogoče preizkusiti tudi na različnih simulatorjih, sesti v gokart ali formulo, preizkusiti trial motor, se popeljati z dirkalnikom po poligonu …

V prihodnjih dneh vas bomo še obveščali o novostih, ki vas bodo pričakale na 3. MotorSport Salonu.

Več informacij na motorsport-salon.si