Nova generacija motorja

Aktualno

BMW te dni na svetovni ravni predstavlja novo generacijo 2.0-litrskih bencinskih motorjev. Prvi model, ki se ponaša z omenjenim pogonskim agregatom je X1 xDrive28i. Gre za prvi bencinski štirivaljnik s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki…

BMW te dni na svetovni ravni predstavlja novo generacijo 2.0-litrskih bencinskih motorjev. Prvi model, ki se ponaša z omenjenim pogonskim agregatom je X1 xDrive28i.

Gre za prvi bencinski štirivaljnik s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki nudi nadgradnjo moči in izboljšanje učinkovitosti; moč motorja: 180 kW/245 KM, navor motorja: 350 Nm. Razvoj je potekal z močno oporo na vrstnih šestvaljnih motorjih BMW, a povsem nov 2.0-litrski motor z okrovom ročične gredi iz aluminija vključuje turbinsko polnjenje z dvema vhodoma za izpušne pline, neposredno vbrizgavanje bencina High Precision Injection z inovativnimi selenoidnimi injektorji in najnovejšo, izboljšano različico popolnoma spremenljivega krmiljenja ventilov VALVETRONIC proizvajalca BMW.

Hkrati nova generacija motorja predstavlja najnovejše inovativne vrhunce razvojne strategije BMW EfficientDynamics, 2.0-litrski motor z nadgradnjo navora v primerjavi s svojim predhodnikom in izredno majhno porabo goriva z nizko vrednostjo emisij.

Model BMW X1 xDrive28i je sicer serijsko opremljen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je opcijsko na voljo z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Novi X1 xDrive28i združuje še večjo agilnost z občutno manjšo porabo goriva in nižjimi emisijami; povprečna poraba goriva po tesnem krogu EU znaša 7,9 litrov/100 km (izboljšanje za 1,5 litra) ter nižje emisije CO2, ki so po tehničnih podatkih 183 g/km (nižje za 38 g). Pospešek z mesta do 100 km/h omenjeni avtomobil opravi v 6,1 sekundi (ročni menjalnik) ali 6,5 sekundah (avtomatski menjalnik, izboljšanje za 0,3 sekunde). Več o prvem BMW-ju s tem motorjem pa sledi po mednarodni predstavitvi, ki bo v prihodnjih tednih.