Stanovnik pripravljen na start

Motociklizem, Šport

Buenos Aires – Miran Stanovnik je v četrtek in petek pripravil vse potrebno za start 33. vdržljivostnega relija Dakar 2011. Prvi tekmovalec se bo iz startne rampe podal danes, v soboto, ob 18.30 uri po našem…

Buenos Aires – Miran Stanovnik je v četrtek in petek pripravil vse potrebno za start 33. vdržljivostnega relija Dakar 2011. Prvi tekmovalec se bo iz startne rampe podal danes, v soboto, ob 18.30 uri po našem času.

Prvi dan relija je namenjen predstavitvi tekmovalcev gledalcem in transfer do 377 kilometrov oddaljene Victorie. V soboto tekmovalci ne bodo imeli na sporedu še nobene hitrostne preizkušnje zato bo pomembno, da udeleženci brez težav in čim prej dosežejo cilj etape in se odpravijo na počitek. V nedeljo se bo reli s 1. etapo pričel zares. Argentina je časovno štiri ure za Slovenijo.

Stanovnik je bil v četrtek zvečer gost Slovenske skupnosti v San Justu. S prijatelji, ki so mu pripravili “asado” je pokramljal, nekaj pojedel in že dan pred prihodom novega leta nazdravil letu 2011. Petek je Stanovnik izkoristil še za zadnje priprave in počitek.

Pripravil Petek Rajko

Ažurne novice o Miranovem nastopu na povezavi miranstanovnik.si