Koledar za 2011

Avtomobilizem, Šport

Letošnja sezona prvenstva turnih avtomobilov WTCC se je najuspešneje zaključila za moštvo Chevrolet, saj so slavili v konstruktorskem seštevku točk, kot tudi med vozniki z Yvanom Mullerjem na čelu, ki je ob koncu lanske sezone prebegnil…

Letošnja sezona prvenstva turnih avtomobilov WTCC se je najuspešneje zaključila za moštvo Chevrolet, saj so slavili v konstruktorskem seštevku točk, kot tudi med vozniki z Yvanom Mullerjem na čelu, ki je ob koncu lanske sezone prebegnil od španskega Seata. Na minuli gala prireditvi zveze FIA so prejeli tudi priznanja v družbi voznikov ostalih prvenstev.

Spodaj objavljamo koledar za sezono 2011. Že 20. marca se bo prvenstvo pričelo v Braziliji. Načrtovanih je 24 dirk na 12 različnih prizoriščih. Nam najbližji bosta v Italiji in na Češkem. Zadnji dirki sezone se bosta že tradicionalno odvijali v Macau. Kot je letos v Brnu v razgovoru omenil organizator prvenstva Marcello Lotti si ulične dirke Macau ne upa prestaviti na zgodnejši termin, saj bi zaradi številnih nesreč na tej stezi, tako ostal brez tekmovalcev za nadaljevanje sezone.

Sezona 2011 bo zanimivejša v vsaj enem spektru. V veljavo prihajajo nova tehnična pravila, ki prinašajo tudi 1,6 litrske turbo motorje. Kljub krizi, dirkanje torej ne bo umrlo.