Preprost, uporaben in ugoden

Kia, Testi

Kia cee’d je s svojim prihodom na evropski zahtevni trg dala korejski avtomobilski znamki pošten pospešek. Nenehno rastoča znamka je že pred časom v Sloveniji predstavila prenovljen model kie cee’d, ki smo jo pred kratkim zapeljali na test….

Kia cee’d je s svojim prihodom na evropski zahtevni trg dala korejski avtomobilski znamki pošten pospešek. Nenehno rastoča znamka je že pred časom v Sloveniji predstavila prenovljen model kie cee’d, ki smo jo pred kratkim zapeljali na test. Skoraj neopazne spremembe so vidne tam, kjer smo si jih želeli. Osvežen dizajn pet-vratno različico naredi predvsem resnejšo, medtem ko je v notranjosti uporabnejša.

Model cee’d je po prenovi na pogled bolj odrasel. Še vedno pa v veliki meri pet-vratna različica navdušuje v največji meri predvsem starejše. Sprednji del je sedaj še nekoliko resnejši, t. i. suličast nos pa je obdržal le športnejši trivratni pro_cee’d.

V notranjosti je malo sprememb, a hkrati so le-te bistvene. Cee’d si namreč lasti nov volanski obroč, ki v primerjavi s prejšnjim bolj sede v roko. Pri tem se je »trip« stikalo iz osrednje konzole prestavilo na volanski obroč. Premestitev je bila smotrna, a kljub temu smo se vprašali, če so mesto – spodnji del sredine volana – zadeli. Ob iskanju podatkov je namreč treba z roko zapustiti volan in seči po stikalu. Ostali del armaturne plošče je bil deležen še nekaterih manjših sprememb, ki pa so ohranjene v stilu ostalih modelov znamke Kia. Tudi glede prostornosti ni nič novega, saj ostajajo mere praktično iste kot pri predhodniku. Odlagalnih površin je dovolj, tako tistih za manjšo plastenko v vratih, kot tistih za ključe – recimo med obema sprednjima sedežema. Spredaj se dobro sedi, sedeža sta udobna, predvsem pa izdelana z mislijo, da bosta potnikom olajšala krajša potovanja. Na zadnji sedežni klopi se otroci zagotovo ne bodo pritoževali nad pomanjkanjem prostora, medtem ko bi kakšni razvajeni odrasli imeli pripombe zaradi kolen. Prtljažnik ponuja povsem enako kot pred prenovo – solidnih 340 litrov prostora za prtljago.

Pod motornim pokrovom testne kie cee’d se je skrival 1,6-litrski turbodizelski pogonski agregat CRDi, ki razpolaga z ravno pravšnjo mero moči, da bo zadovoljil povprečnega uporabnika, ki išče varčen avtomobil z razumno nakupno ceno. Na testu smo v povprečju porabili približno sedem litrov dizelskega goriva na sto prevoženih kilometrov. Ob tem je treba poudariti, da nismo pretirano pazili na porabo, torej bi se le-ta za kakšen liter še lahko spustila.

Vozne lastnosti cee’da smo hvalili že v testu pred prenovo in posledično seveda novi avtomobil ne more biti slabši. A tudi kaj bistveno boljši ni. V zavoje se lahko podate suvereno in z zaupanjem tudi pri nekoliko višjih hitrostih. Krajše neravnine, kot so npr. kovinski ležeči policisti, ga nekoliko zmotijo, drugače pa je povsem udoben.

A konec koncev je nekaj povsem jasno. Kia cee’d ni avtomobil, ki bi navduševal z odlično, športno vozno dinamiko ter hkrati razvajal z največjim mogočim udobjem. Tudi ni avtomobil, ki bi se bohotil z ogromno moči in najnaprednejšo tehniko, saj se za takšne avtomobile v tem razredu odšteje krepko čez 25 tisoč evrov – pravimo jim prestižni avtomobili. Kia cee’d pa je preprost avtomobil za preproste ljudi, ki cenijo zanesljivost in odlično kombinacijo med ceno in tem, kar zanjo dobijo. Cee’d je bil opremljen z opremo LX city, ki ponuja vse, kar potrebuje uporabnik za prevoz od točke A do točke B: klimatsko napravo, avtoradio s CD-ji in USB-vhodom, električni pomik stekel ter ABS. In to stane le dobrih 15 tisoč evrov.

Cena osnovnega modela (1,4 CVVT): 12.050 EUR, cena testnega vozila: 15.940 EUR

Zastopnik: Kia Motors Adria Group d.d.