Prevzem družbe Bausch

Aktualno

Hidria zaključuje leto 2010 s pomembnim poslovnim korakom, ki ga je predstavila na novinarski konferenci v Spodnji Idriji. 16. decembra je uspešno zaključila prevzem nemške družbe Dr. Karl Bausch GmbH (v nadaljevanju: Bausch), enega vodilnih…

Hidria zaključuje leto 2010 s pomembnim poslovnim korakom, ki ga je predstavila na novinarski konferenci v Spodnji Idriji. 16. decembra je uspešno zaključila prevzem nemške družbe Dr. Karl Bausch GmbH (v nadaljevanju: Bausch), enega vodilnih evropskih razvojnih dobaviteljev visoko tehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo ter preferenčnega dobavitelja korporacije Bosch. Hidria je s prevzemom družbe Bausch močno povečala že danes največji in hitro rastoči program lamel za elektromotorje, okrepila svojo vlogo na nemškem tržišču ter utrdila svojo pozicijo enega od štirih vodilnih evropskih proizvajalcev lamel in uvrstila med vodilne tudi v globalnem merilu. Letni prihodki Hidrie se bodo po vključitvi družbe Bausch povzpeli na 250 milijonov evrov.

Združitev Hidrie in Bauscha za oba partnerja, ki sta poslovno sodelovala že vrsto let, prinaša številne prednosti. Hidria in Bausch bosta okrepila svoj nastop v zahtevni avtomobilski industriji, združila razvojne kompetence in proizvodne tehnologije. »Družba Bausch se je za vključitev v Hidrio odločila zaradi zagotavljanja boljše pozicije na trgu ter dolgoročne varnosti,« je ob podpisu pogodbe med partnerjema, ki je bila sklenjena 16. decembra 2010, v nemškem Vaihingenu, povedal eden od dveh direktorjev družbe Kurt Bausch. Podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie Boštjan Bratuš, ki je vodil projekt na Hidriini strani, je ob tem dodal, da gre v primeru prevzema družbe Bausch za popolnoma prijateljski prevzem, saj sta se poslovna partnerja zanj odločila zaradi večje kompetentnosti in konkurenčnosti, ki ju bosta lahko dosegala z združenimi močmi.

Družinsko podjetje Bausch, ki ga vodita brata Kurt Bausch in Günther Bausch, s 392 zaposlenimi letno ustvari 50 milijonov evrov prihodkov in tudi v zadnjih letih, ki jih je zaznamovala svetovna gospodarska kriza, ustvarja dober finančni rezultat. Družba s preko 50-letno tradicijo deluje na štirih lokacijah, in sicer dveh v Vaihingenu v Nemčiji ter dveh na Madžarskem. Z visoko tehnološkimi rešitvami kot razvojni dobavitelj in proizvajalec nastopa predvsem v avtomobilski industriji. Svoje rešitve dobavlja uglednim korporacijam, med katerimi so poleg Boscha še: Brose, Beru, Delphi, Fein, Flex, EBM Papst, Valeo in druge. Poslovni partnerji družbo Bausch, ki posluje v skladu s standardi mednarodnega certifikata za avtomobilsko industrijo ISO TS 16949:2002, cenijo zaradi zanesljivosti, kakovosti, inovativnosti in tehnološke kompetentnosti. Družba Bausch se bo po združitvi s Hidrio imenovala Hidria Bausch, tudi svoje rešitve bo tržila pod blagovno znamko Hidria Bausch.


Sorodne vsebine