Odprl nov bencinski servis v Srbiji

Aktualno

V družbi župana Valjeva Zorana Jakovljevića, visoke gospodarske delegacije mesta Valjevo in predstavnikov veleposlaništva Slovenije v Beogradu, je direktor družbe Petrol d.o.o. Beograd mag. Aljoša Višnar včeraj Slovesno odprl peti Petrolov bencinski servis v Srbiji. S…

V družbi župana Valjeva Zorana Jakovljevića, visoke gospodarske delegacije mesta Valjevo in predstavnikov veleposlaništva Slovenije v Beogradu, je direktor družbe Petrol d.o.o. Beograd mag. Aljoša Višnar včeraj Slovesno odprl peti Petrolov bencinski servis v Srbiji. S slovesnim odprtjem bencinskega servisa v mestu Valjevo je Skupina Petrol pričela izvajati investicijski cikel v maloprodajno mrežo v Srbiji.
 
Sodoben Petrolov bencinski servis na samem vstopu v Valjevo voznikom ponuja vse, kar potrebujejo za varno in prijetno vožnjo. Poleg kakovostnih pogonskih goriv; slovenskega evrodizla 5, avtoplina, bencina in dizla D-2, sta sestavni del servisa tudi trgovina in kavarna s površino 160 m² s široko ponudbo najrazličnejših proizvodov in svežega peciva. V sklopu objekta in rednih storitev je voznikom na voljo še avtopralnica s sesalcem in kompresorjem za polnjenje pnevmatik.
 
Ob  odprtju Petrolovega servisa v Valjevu je direktor družbe Petrol d.o.o. Beograd mag. Aljoša Višnar poudaril: “Ker želimo da bi bilo energetsko podjetje Petrol konkurenca najmočnejšim in najboljšim igralcem, ki so prisotni v Srbiji, je naš cilj hitro širjenje maloprodajnih objektov. Mesto Valjevo in njegovi predstavniki z županom Zoranom Jakovljevićem na čelu so prepoznali priložnost za razvoj mesta v času ekonomske krize in oteženega pritoka neposrednih investicij. Ugodni pogoji investiranja, olajšana administrativna procedura pridobitve vseh dovoljenj ter partnerski odnos mesta Valjevo so privedli do tega, da je podjetje Petrol svojo prvo tujo neposredno investicijo v Srbiji realiziralo prav v tem mestu.
 
Na slovesnem odprtju petega Petrolovega bencinskega servisa v tej državi je direktor Petrola d.o.o. Beograd Aljoša Višnar izročil ček prijaznosti v višini 110.000 dinarjev tamkajšnjemu dnevnemu centru za otroke in mladino z motnjami v razvoju.
 
Ob tej priložnosti je župan Valjeva Zoran Jakovljević izjavil: “Zelo sem hvaležen skupini Petro, da je svojo prvo greenfield investicijo izvedel ravno v Valjevu. Na ta način je pokazala pripravljenost da svoje načrte dolgoročno poveže z našim mestom in njenimi prebivalci, saj bodo v tem novem objektu delo dobili ravno naši someščani. Hkrati pa se podjetju Petrol zahvaljujem za izraženo socialno odgovornost, saj bo po zaslugi denarne donacije dnevni center za otroke in mlade z motnjami v razvoju posodobil svoje delo. Verjamem, da bodo tudi vse ostale aktivnosti šle v smer vzpostavljenega dobrega partnerskega odnosa med Petrolom in metom Valjevo.”   
 
V Srbijo bo skupina Petrol kot v eno od strateško najbolj pomembnih trgov JV Evrope investirala sredstva za odprtje okoli 60 bencinskih servisov. Najprej se bodo odpirali v mestih, nato še na regionalnih cestah in ob avtocestah. Skupina Petrol načrtuje, da bo do leta 2014 investirala okoli 428 milijonov evrov za izvajanje projektov iz razvojne strategije, pri čemer bo okoli polovico tega zneska vložila na trge izven Slovenije.


Sorodne vsebine