Prvi test nove formule

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Združena ekipa Lema racing – AS motorsport, zadnji omenjeni je tudi novi investitor projekta,  je opravila v torek prva testiranja nove Formule Renault 2010. Dirkalnik je prispel  na dirkališče Franciacorta pri Bresci v Italiji direktno…

Združena ekipa Lema racing – AS motorsport, zadnji omenjeni je tudi novi investitor projekta,  je opravila v torek prva testiranja nove Formule Renault 2010.

Dirkalnik je prispel  na dirkališče Franciacorta pri Bresci v Italiji direktno iz Renaultove tovarne Alpine, kjer jih sestavljajo. Formulo so preizkušali Jaka Marinšek, Klemen Čampa in Luca Mingotti. V sončnem, a izjemno mrzlem dnevu se je na progo prvi podal  Klemen Čampa, ki je opravil tako imenovani »shakedown«, ko ekipa preveri, če je s funkcijami vozila vse v redu. Večjih težav na srečo ni bilo, zato so  mehaniki  skupaj z  italijanskim  inženirjem pričeli iskali osnovne nastavitve dirkalnika . Dopoldan je bila proga še prekrita s slano in zato izjemno spolzka, pozneje pa je  z ogrevanjem asfalta  lega vozila postajala vse boljša, polurni test  je  vmes opravil tudi italijan Mingotti, ki je izjemno pohvalil predvsem odličen menjalnik in lahkotnost upravljanja.

Popoldne sta se za volanom izmenjevala Klemen Čampa in Jaka Marinšek, ki sta naredila tudi nekaj hitrejših krogov okoli minute in 11 sekund, kaj je za te razmere in »surovo« nastavitev dirkalnika povsem spodoben čas,  vsekakor pa časi na prvem testu niso bili pomembni. »Razen manjših težav z elektroniko, ki so bile posledice mraza nismo meli,« je po testu izjavil vidno nasmejan Klemen Čampa. »Tako, da smo formulo z Jakom in italijanom Lucom Mingotijem uspešno krstili. Bo pa mogoče formulco videti že to soboto pred festivalno dvorano, ko bo Večer prvakov! Takrat bo tudi že v bojnih barvah.«

Sedaj je na vrsti obdobje, ko bo ekipa analizirala teste in se podrobneje spoznala z dirkalnikom. Potrebno pa bo seveda tudi nadaljno iskanje finančnih sredstev za kompletiranje proračuna za nastope v sezoni 2011. Naslednje treninge ekipa predvideva  že kmalu v novem letu, verjetno konec januarja ali začetek februarja.

Več na rally.avtomanija.com