S šeststopenjskim samodejnim menjalnikom

Aktualno, Novosti

Najbolj zmogljiv avtomobil v Oplovi ponudbi, insignia OPC, ki se postavlja z največjo močjo motorja 239 kW (325 KM), je po novem na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. S stalnim štirikolesnim pogonom se postavlja…

Najbolj zmogljiv avtomobil v Oplovi ponudbi, insignia OPC, ki se postavlja z največjo močjo motorja 239 kW (325 KM), je po novem na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. S stalnim štirikolesnim pogonom se postavlja z dinamično vožnjo in izjemnimi voznimi lastnostmi.

Prilagodljivi nadzor delovanja menjalnika je usklajen z mehatroničnim sistemom aktivnega podvozja FlexRide, katerega trdoto blaženja in ostale značilnosti delovanja, lahko voznik uskladi z individualnimi merili in slogom vožnje. Izbrati je mogoče vsestranski standardni program, oziroma program delovanja Sport, pri katerem se utrdi podvozje, kar manjša odklone karoserije in veča vodljivost. Ob izbiri programa delovanja OPC postane volana bolj neposreden, motor bolj odziven, trdota podvozja pa je skladna tudi z bolj agresivnim slogom vožnje. Posebno športno vzdušje zagotovi rdeča osvetlitev merilnikov. Samodejni menjalnik različice OPC ponuja najvišjo raven športnega užitka v vožnji in se samodejno prilagaja prevladujočim razmeram delovanja tako v standardnem programu, kot v programu Sport. V programu delovanja OPC deluje še toliko bolj odzivno in nepopustljivo. Ob odločnem pospeševanju se točka, pri kateri menjalnik prestavi, približa največjim dopustnim vrtljajem. Tudi prestavljanje navzdol, ob odločnem zaviranju, na primer tik preden voznik odločno vstopi v zavoj, je prav tako posebej dinamično.

Zmogljivosti, poraba in vrednosti emisij so z novim samodejnim menjalnikom povsem primerljive z ročno izvedbo. Insignia OPC s samodejnim menjalnikom namreč pospeši od nič do 100 km/h v 6,3 s, oziroma 6,6, odvisno od tega ali gre za limuzino, petvratno različico ali Sports Tourer. Največja hitrost je pri veh karoserijskih izvedbah elektronsko omejena na 250 km/h. Povprečna poraba goriva in izpust CO2 znašata 10,7 l/100 km, oziroma 251 g/km (limuzina in petvratna različita). Vrednosti Sports Tourerja sta 11 l/100 km in 259 g/km.

Tako kot pri vseh izvedbah OPC, je tudi različica s samodejnim menjalnikom šla skozi poseben program preizkušanja in končnih nastavitev, z 10.000 kilometrov vožnje na dirkališču Nürburgring Nordschleife.

Ob upoštevanju faktorja obremenitve 18, je 10.000 odločno športno prevoženih kilometrov na dirkališču Nordschleife, mogoče enačiti z 180.000 kilometrov prevoženih v vsakdanjem prometu.

»Kupci so večkrat oznanili, da si želijo samodejni menjalnik«, pravi Michael F. Meyer, direktor produktnega marketinga pri Adam Opel GmbH. »Zato smo jim ugodili in ponudbo Insignie OPC obogatili z novo možnostjo po sprejemljivi ceni.«

Tako bo prepričljiva Insignia OPC, še prepričljivejša. V letu 2010 je namreč različici Sports Tourer, drugič zapovrstjo pripadel naslov »Best Sports Car of the Year« po izboru revije Auto Bild SportsCars, sestrske publikacije nemške revije Auto Bild. Med 170 vozili se je zanjo odločilo približno 68.000 bralcev. Sports Tourer je pometel s tekmeci v razvrstitvi karavanov, in postavil vozila nemških premijskih znamk za seboj na drugo, oziroma nižja mesta.