Odličen začetek za novi C-MAX

Aktualno

Fordova prodaja na 51 trgih se je povečala za 0.5 odstotka v novembru, predvsem na račun odličnih prodajnih rezultatov v vzhodni Evropi, Rusiji in Turčiji. Trend nižje prodaje v zahodni Evropi se nadaljuje, le-to je…

Fordova prodaja na 51 trgih se je povečala za 0.5 odstotka v novembru, predvsem na račun odličnih prodajnih rezultatov v vzhodni Evropi, Rusiji in Turčiji. Trend nižje prodaje v zahodni Evropi se nadaljuje, le-to je izrazitejše v južni Evropi. 

Prodaja Ford se je v Turčiji, Rusiji in vzhodni Evropi povečala med 146,84 in 78 odstotka, kar je zares odličen prodajni rezultat. Dobri prodajni rezultati so bili doseženi tudi v Veliki Britaniji (+0,5%) in Nemčiji (+0.1%).
 
Fordov najnovejši model, novi C-MAX ustvarja izvrsten prodajni moment po vsej Evropi. Samo nekaj tednov po evropski predstavitvi je novi C-MAX že razveselil 6.700 novih lastnikov.
 
»Boljših prodajnih rezultatov v novembru smo veseli, saj se situacija na oslabljenem trgu v zahodni Evropi še ni spremenila. Prav tako so spodbudni okrepljeni prodajni rezultati na ključnih trgih, v Veliki Britaniji in Nemčiji – ter izvrstna prodaja v Turčiji, Rusiji in vzhodni Evropi,« je dejal Ingvar Sviggum, podpredsednik za marketing, prodajo in poprodajo pri Ford Evropa.
 
»Paleta sodobnih modelov se še nadalje krepi. Pravkar lansiramo nova Ford C-MAXa, ki sta že v fazi predstavitve dosegla odlične prodajne rezultate. Prodaja Fieste ostaja močna, na drugi strani je segment CD z novim Mondeom, S-MAXom in Galaxyem znova atraktiven. Z napovedjo prihoda novega Focusa je naša produktna paleta najsodobnejša v avtomobilski industriji. Prepričani smo, da bodo naša vozila kaj kmalu postala prva izbira za vse večje število strank,« je še dodal.
 
V novembru je bil tržni delež (na 19 glavnih evropskih trgih) pri gospodarskem programu najvišji po letu 2007 in je znašal 8.9 odstotka. Ford ohranja pozicijo druge najboljše evropske blagovne znamke pri prodaji osebnih vozil v celotnem letu 2010.
 
Fordov uspeh in dobra prodaja so bili doseženi kljub zmanjševanju skupnega volumna v avtomobilski industriji, ki je bil v novembru najnižji po letu 1997. Celotna evropska prodaja novih vozil je znašala 1.234.600 vozil (+5,2%). Pri Fordu je bilo registriranih 100.500 novih vozil ( na 19 glavnih evropskih trgih), kar je 10.9 odstotka manj kot novembra 2009. Tržni delež na omenjenih trgih znaša 8.1 odstotka. (+0,5 odstotne točke manj kot 11/09).