Evropa »razdeljena« kljub temu, da se nam obeta huda zima

Aktualno, Zanimivosti

Ob obilnem sneženju po vsej Evropi in navkljub opozorilom, da se nam tudi letos obeta huda ohladitev, najnovejša raziskava kaže, da je Evropa razdeljena na države, ki bodo prešle na zimske pnevmatike, in tiste, ki…

Ob obilnem sneženju po vsej Evropi in navkljub opozorilom, da se nam tudi letos obeta huda ohladitev, najnovejša raziskava kaže, da je Evropa razdeljena na države, ki bodo prešle na zimske pnevmatike, in tiste, ki mislijo, da bodo zimo prebrodile tudi brez njih. Več kot polovica francoskih in belgijskih, dve tretjini španskih in tri četrtine britanskih voznikov, je priznalo, da nikoli ne uporabljajo zimskih pnevmatik.

V nekaterih državah zakonodaja zahteva prehod na zimske pnevmatike – drugje, na primer v Veliki Britaniji, pa vlade voznike pozivajo, naj zamenjajo pnevmatike v izogib kaosu, do katerega je prišlo preteklo zimo. Večina nemških in poljskih voznikov se tako pripravlja na hudo zimo, prebivalci zahodne in južne Evrope pa pogosto le upajo, da snega ne bo. Glede na vremenske razmere in napoved, da bodo to zimo temperature nižje od povprečnih, se voznikom obeta ponovitev lanskoletnih tegob, če letnih pnevmatik ne bodo pravočasno zamenjali za zimske.

Zimske pnevmatike močno izboljšajo oprijem in zmanjšajo zavorno razdaljo pri nizkih temperaturah, saj za razliko od letnih pnevmatik ne otrdijo. Ravno zato je oprijem pri nizkih temperaturah, na mokri in sneženi podlagi, ledu in v plundri, boljši. Tako denimo najnovejše Goodyearove in Dunlopove zimske pnevmatike so bile zelo dobro ocenjene v nedavnih preizkusih zimskih pnevmatik v Evropi. Uvrščene so bile tudi med prvih osem od devetih najboljših pnevmatik na izjemno spoštovanih preizkusih le-teh v Nemčiji  (npr. test pnevmatik avto-moto kluba ADAC).  V drugem preizkusu, ki ga je opravil najbolj prodajani tednik o avtomobilih v Veliki Britaniji Auto Express , pa je Goodyearova pnevmatika UltraGrip 7+ na snegu dosegla za 25 metrov – šest dolžin avtomobila – krajšo zavorno razdaljo kot letna.

»Naše raziskave kažejo, da imajo ljudje napačne predstave o zimskih pnevmatikah,« je povedal Tom Delforge, direktor oddelka za komunikacije za EMEA pri podjetju Goodyear Dunlop. »Največjo skrb vzbuja preprosto pomanjkanje znanja o tem, kakšen vpliv imajo pnevmatike na varnost. Industrija pnevmatik priporoča prehod na zimske pnevmatike, ko temperatura pade pod 7 stopinj Celzija.«