V ZDA se vrača z novim Fiatom 500

Aktualno

Na mednarodnem avtomobilskem salonu, ki od 17. do 28. novembra poteka v Los Angelesu, se Fiat s predstavitvijo novega modela 500, vrača na severno ameriški trg. Novi 500, ki združuje slog in inovativno tehnologijo "Made…

Na mednarodnem avtomobilskem salonu, ki od 17. do 28. novembra poteka v Los Angelesu, se Fiat s predstavitvijo novega modela 500, vrača na severno ameriški trg. Novi 500, ki združuje slog in inovativno tehnologijo “Made in Italy”, dedič legendarne ikone avtomobilizma, se vrača v Združene države.

Fiat 500 je že od nekdaj pravi avto ob pravem času,” je povedala Laura Soave, vodja znamke Fiat v Severni Ameriki. “Z novim Fiatom 500 v enega najhitreje rastočih segmentov v Severni Ameriki lansiramo resnično ekskluzivno vozilo. Model ponuja prestižni italijanski slog, vrednost in učinkovitost, vse premišljeno prilagojeno našemu trgu.

Fiat 500 bo ustrezal novim generacijam Američanov, ki si želijo privlačno, personalizirano, ekološko in tehnološko napredno vozilo, ki odraža njihovo osebnost. “Tako kot prvotni model, tudi novi Fiat 500 na novo opredeljuje koncept mobilnosti ter daje nov smisel izražanju posameznikov in priložnosti,” dodaja Soavejeva. “V času, ko se Amerika vrača k preprostosti s ponovno pozornostjo do varovanja okolja, novo vozilo izraža trenutno minimalističen odnos in ponuja napredno, okolju prijazno tehnologijo, obdano z auro najboljše kakovosti, natančnosti in sloga.

Očarljivi “štirisedežnik” segmenta A se proizvaja v Mehiki, njegova priporočena začetna cena je 15.500 USD. Vozilo zagotavlja užitek v vožnji ter neprimerljive občutke zaradi svoje idealne mestne velikosti, vznemirljive vozne dinamike, popolnoma novega 1.4 litrskega motorja MultiAir, inovativnega prostoročnega komunikacijskega sistema Blue&Me™ ter sedmih zračnih blazin v serijski opremi (dve sprednji, dve stranski, dve okenski varnostni blazini, ter kolenska varnostna blazina za voznika), pri čemer ne gre spregledati sistema proti poškodbam tilnika “anti-whiplash”. Vozilo odlikujejo še druge značilnosti, ki so visoke kakovosti, prilagojene ameriškemu trgu, vključno s popolnoma novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

V paleti Fiata 500 za ameriški trg so trije nivoji opreme (Pop, Sport and Lounge), ena motorna različica 1.4 MultiAir 16v s 74 kW (101 KM), 14 barv karoserije (kovinske, pastelne barve ter z biserno trislojno končno obdelavo), 14 kombinacij barv in materialov oblazinjenj, dve barvi notranjosti (črna ali slonokoščena) ter popolna linija ekskluzivnih dodatkov Mopar za dodatne prilagoditve po želji stranke: kompleti okrasnih nalepk, stilski dodatki za notranjost in zunanjost ter promocijski dodatki v izvirnem Fiatovem slogu, ki so na voljo pri lokalnih pooblaščenih prodajalcih. Med najbolj zanimivimi vsebinami je Blue&Me Tom-Tom, multifunkcijski navigacijski sistem z izvirnim dizajnom, razvitim posebej za ta model ter z inovativno tehnologijo povezovanja z aplikacijami v vozilu. Med drugim lahko voznik Fiata 500 uporablja brezplačni eco:Drive, ki s pomočjo sistema Blue&Me™ zbira podatke o slogu vožnje, jih analizira in na tej osnovi ponudi nasvete za okolju in denarnici bolj prijazen način vožnje. Fiat 500 ima tudi štiri letno splošno tovarniško garancijo (ali 50.000 milj), štiriletno neomejeno pomoč na cesti ter 3 letni načrt vzdrževanja (ali 36.000 milj) z garancijo na dele, ki so podvrženi obrabi in za primere, ko je vozilo nevozno.

Novi Fiat 500 je odlična kombinacija najnaprednejše tehnologije in italijanskega sloga, ameriški kupci pa si lahko vozilo po svojem okusu sestavijo na www.fiatusa.com.

Prilagoditve za severno ameriški trg

Poleg tehnoloških prilagoditev za ceste v Severni Ameriki Fiat 500 prinaša sodoben slog, odlično končno obdelavo, odlične lastnosti za mestno vožnjo ter brezčasno vrednost. Med večjimi prilagoditvami za ZDA so:
– preoblikovana struktura karoserije za večjo trdnost;
– ustrezno vzmetenje, ekskluzivno za prodajo v ZDA, ki zagotavlja okretnost Fiata 500 ter potnikom v vozilu na daljših poteh po avtocestah zagotavlja udobje in nizko stopnjo hrupa v kabini;
– več kot 20 prilagoditev / dodatkov sestavnim delom karoserije za zmanjšanje hrupa, vibracij in togosti (NHV);
– nov sistem ABS na štirih kolesih ter preoblikovane sprednje zavorne čeljusti za maksimalno učinkovito zaviranje;
– povečana posoda za gorivo na 39,8 litra za večjo avtonomijo;
– izpopolnjen sistem za gretje in hlajenje glede na klimatske razmere v Severni Ameriki;
– preoblikovani sedeži za voznika in sovoznika, z novim naslonom za roke in novim oblazinjenjem za večje udobje na dolgih poteh;
– “Easy Entry” sistem na prednjih sedežih;
– nov nadzor volanskega obroča in umerjanje krmilnega sistema, za povečanje stabilnosti pri vožnji na avtocesti (ob bočnih vetrovih) ;
– novi Bose® Energy Efficient Series sistem, s šestimi zvočniki in nizkotonskim zvočnikom (subwoofer) visoke kakovosti.