V Vallelungi hiter Jaka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V sončnem vremu in pri prijetnih pomladanskih 21. stopinjah zračne temperature je v ponedeljek  na italijanskem dirkališču Vallelunga nedaleč od Rima potekalo skupinsko testiranje tekmovalcev, ki se nameravajo v letošnjem letu udeležiti prvenstva Formula Renault…

V sončnem vremu in pri prijetnih pomladanskih 21. stopinjah zračne temperature je v ponedeljek  na italijanskem dirkališču Vallelunga nedaleč od Rima potekalo skupinsko testiranje tekmovalcev, ki se nameravajo v letošnjem letu udeležiti prvenstva Formula Renault 2.0 Italia. Med njimi je bil tudi mlad in obetaven Domžalčan Jaka Marinšek.
Po prvi sezoni s formulo renault v švicarskem mednarodnem prvenstvu se je Marinšek odločil, da bo letos nastopal z istim dirkalnikom v italijanskem prvenstvu v katerem tekmujejo še bolj zveneča imena s priznanimi moštvi. V moštvu bo ponovno vozil tudi Matevž Habjan, ki se ponedeljkovega testiranja ni udeležil. »Treninga se je udeležilo devet formul, a kljub temu je bilo nekaj zelo dobrih tekmecev za neposredno primerjavo, tako da sem na splošno zadovoljen s testnim dnevom. Za hiter čas pa je bilo še nekaj rezerve, tako da sem optimističen za letošnjo sezono,« je po napornem dnevu izjavil Jaka.
Naslednji test bo imela ekipa LEMA racing šele 7. aprila v Imoli tik pred prvo dirko, ki bo potekala v Monzi, 11. aprila. Minuli konec tedna pa je moštvo razstavljalo svojo formulo in porscheja na 2. MotorSport Salonu Ljubljana na Gospodarskem razstavišču.

Več na lema.si