Ford focus RS WRC in ostali bolidi

Aktualno, Saloni

Na salonski predstavitvi novogoriške dirkalne ekipe VAMA Trade skupaj z uradnim zastopnikom vozil Ford – Summit Motors Ljubljana in avtohišo Bizilj bo vse v znamenju Forda. Poleg formule 3000 reynard ford, s katero slovenski as…

Na salonski predstavitvi novogoriške dirkalne ekipe VAMA Trade skupaj z uradnim zastopnikom vozil Ford – Summit Motors Ljubljana in avtohišo Bizilj bo vse v znamenju Forda. Poleg formule 3000 reynard ford, s katero slovenski as Vladimir Stankovič nastopa na gorsko-hitrostnih dirkah ter cestnih športnih različic focus RS in starodobnika cobra mk3, bo največ zanimanja zagotovo pritegnil vrhunski reli dirkalnik focus RS WRC.


Dirkalno moštvo VAMA Trade iz Nove Gorice bo na letošnji 2. MotorSport Salon Ljubljana pripeljalo kar nekaj zanimivosti, ki bodo vse obarvane v barve avtomobilskega proizvajalca Ford. Šampijon dirkalnega moštva, večkratni državni prvak Vladimir Stankovič, se bo predstavil s formulo 3000 reynard ford, s katero bo tudi letos nastopal v evropskem gorskem prvenstvu. Razstavni prostor bosta krasila še dva športno začinjena strupena cestna modela, cobra mk3 in focus RS. 

 
Največ prahu pa bo zagotovo dvignil Fordov vrhunski dirkalnik focus RS WRC. Reli dirkalnik pod motornim pokrovom skriva dvolitrski štirivaljnik, ki razvije okroglih 224 kW (300 KM) moči in 550 Nm navora, postreže tudi z vrhunskim šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom in podvozjem s stalnim štirikolesnim pogonom. Model focus, je v dveh modelnih generacijah na dirkah za svetovno prvenstvo v reliju prisoten že od leta 1999. Od takrat je nanizal že 41 posamičnih zmag, lansko sezono pa zaključil z zanimivim rekordom, osvojenih točk na kar 119 zaporednih dirkah.


Letošnjo sezono sta voznika prve Fordove ekipe zopet finca Mikka Hirvonen in Jari-Matti Latvala, tretji dirkalnik si bosta izmenjevala Khalid Al-Qassimi in Michael Orr. Henning Solberg se skupaj z moštvenima kolegoma Matthewom Willsonom in Martinom Scottom vrača s preimenovano ekipo Stobart M-sport Ford, na sedmih preizkušnjah pa bomo lahko navijali tudi za ikono ameriških reli dirk, Kena Blocka, ki bo v focusu RS WRC nastopil s svojo ekipo Monster World Rally Team.


2. MotorSport Salon Ljubljana bo svoja vrata za obiskovalce na Gospodarskem razstavišču odprl 20. marca ter trajal do nedelje, 21. marca.

Več na motorsport-salon.si.