AK MGM – Postojna

Aktualno, Saloni

Izmed slovenskih predstavnikov avto športa bo na 2. MotorSport Salonu Ljubljana na Gospodarskem razstavišču izstopal prav gotovo sveže ustanovljeni AK MGM Postojna. Glavni cilj  kluba je vzgoja mladih, promocija varne vožnje, izobraževanje in osveščanje predvsem…

Izmed slovenskih predstavnikov avto športa bo na 2. MotorSport Salonu Ljubljana na Gospodarskem razstavišču izstopal prav gotovo sveže ustanovljeni AK MGM Postojna. Glavni cilj  kluba je vzgoja mladih, promocija varne vožnje, izobraževanje in osveščanje predvsem mladih, da dirkanje sodi na dirkališča in poligone.
V letošnji sezoni vozni park sestavljata dva dirkalnika MG 105ZR Grupa A in odlično pripravljen Yugo 65 Grupa A (bivši dirkalnik Nagode Marjana in Kos Tomyja). V letu 2010 bodo klub zastopali trije tekmovalci: Marjan Nagode, Grega Premrl in Manuel Dessardo.
Marjan Nagode je bil v zadnjih sedmih letih večkratni državni prvak v dveh disciplinah, in sicer v krožno-hitrostnih dirkah in v paralelnem-reli krosu. V pretekli sezoni, t.j. v letu 2009, je postal prvak v FIA srednje evropski coni na krožno-hitrostnih dirkah skupine A do 2.000 ccm. Manuel Dessardo je mlad perspektiven voznik, ki se je že uspešno uveljavljal in dosegal vidne rezultate v GHD in PRK. Grega Premrl pa bo letos prvič tekmoval kot mladi voznik in je že dokazoval svoj talent na raznih testiranjih.
V letošnji sezoni se ekipa namerava udeležiti vseh dirk za državno prvenstvo v cestno-hitrostnem avtomobilizmu in paralelnem-reli krosu ter gorsksko-hitrostnih dirkah. Hkrati bodo pri AK MGM – Postojna v tujini nastopili na nekaterih krožno-hitrostnih dirkah za FIA-CEZ.
AK MGM racing team vključuje sposobne in izkušene ljudi s področja organizacije promocijskih akcij in marketinga. Dirkalnike pripravlja ekipa mehanikov in pomožnega osebja iz portorožkega MMR Sport.
Kot je razvidno z novega logotipa, bo 2. MotorSport Salon Ljubljana svoja vrata za obiskovalce na Gospodarskem razstavišču odprl 20. marca. V petek, 19. marca bodo na sporedu novinarske konference in možnost preizkusta SportDrifta za sedmo silo.

Več na motorsport-salon.si