Pregled sezone 2009

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Naporna sezona 2009 , čemur je predvsem botrovala finančna kriza, ki ni  le pustošila med avtomobilskimi giganti, ampak tudi v avto-moto športu se je za Aleša Bužgo vendarle dobro zaključila. Sezono je pričel in končal…

Naporna sezona 2009, čemur je predvsem botrovala finančna kriza, ki ni  le pustošila med avtomobilskimi giganti, ampak tudi v avto-moto športu se je za Aleša Bužgo vendarle dobro zaključila. Sezono je pričel in končal z že dobro preverjenim renault meganom in osvojil v državnem prvenstvu skupno 3., medtem ko v srednje-evropski coni odlično 2. mesto.

Sezona državnega krožno-hitrostnega prvenstva se je sredi aprila pričela v idiličnem avstrijskem Melku. Uvodni tekmovalni konec tedna pa ni bil idiličen za Bužgo, ki se je soočal s tehničnimi težavami megana, zato je moral ponoči s sobote na nedeljo v Ljubljano po opel astro s katero je nastopil na drugi dirki vikenda in osvojil 3. mesto.

Sledila sta dva tekmovalna konca tedna na hrvaškem Grobniku, kjer je Aleš uspel vsakokrat doseči 3. mesto in se s tem dosežkom zasidral v točkovanju na stopnički za bronaste medalje. Kljub nastopu konkurentov z močnejšimi avtomobili ob zaključku sezone v avstrijskem Salzburgringu je vedno nasmejan Ljubljančan uspel zadržati 3. mesto v skupnem točkovanju DP.

Tekom sezone se je Aleš redno udeleževal še dirk za srednje-evropsko cono mednarodne zveze FIA s katerih je vedno odšel z največjim pokalom. Žal pa se zaradi neizbežnih poslovnih zadev ni uspel udeležiti vseh dirk. Zato v razredu A do 2000 ccm ni uspel poseči v boju za najvišje mesto, a vendarle dosegel odlično 2. mesto, saj sta mu za 1. mesto zmanjkali le 2 točki. Zakar je iz rok novega predsednika FIA-e, Jeana Todta, v hotelu Maestral v Budvi konec novembra svečano prejel priznanje.
 
Več informacij o Alešu Bužgi lahko najdete na spletni strani
www.buzga-motorsport.com. Ob tej priložnosti bi vam radi zaželeli srečno ter uspešno leto 2010!