S pokritimi ali odkritimi kolesi

Aktualno

Po predstavitvi na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi se sedaj govori, da bo Pininfarinin enjoy začeli tudi v resnici izdelovati. Maloserijski enjoy bo narejen v manj kot sto kosih, nobeden pred letom 2005. Enjoy temelji…

Po predstavitvi na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi se sedaj govori, da bo Pininfarinin enjoy začeli tudi v resnici izdelovati. Maloserijski enjoy bo narejen v manj kot sto kosih, nobeden pred letom 2005.

Enjoy temelji na osnovi lotusa elise 135R, od njega pa se razlikuje po 64 milimetrov širših kolotekih spredaj in zadaj ter po 76 milimetrov daljši medosni razdalji. Celotna dodatna dolžina pripada sprednjemu delu pred kabino, tako da je razporeditev mas pri enjoyu drugačna, obljubljajo pa zelo hiter zadek. K temu stremi tudi drugače nastavljeno vzmetenje. Kolesa premera 17 palcev spredaj in 18 palcev zadaj so širša kot pri elisu, kar poleg bolj športnega izgleda obljublja tudi boljši oprijem s cestiščem. Najzanimivejše pri enjoyu pa je to, da je mogoče enostavno odstraniti nekatere dele karoserije. Tako je lahko enjoy športni avtomobil s pokritimi kolesi, ali pa dirkalnik z odkritimi kolesi, kar prinaša povsem nove občutke in doživetja v vožnji.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine