Zoran Poglajen uspešen v 2009

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Eden izmed najbolj aktivnih dirkačev letošnje sezone v AK Lamko je bil zagotovo Zoran Poglajen. Osvojil je prvo mesto v diviziji I – do 1600 ccm in hkrati pristal na drugem mestu v generalni razvrstitvi…

Eden izmed najbolj aktivnih dirkačev letošnje sezone v AK Lamko je bil zagotovo Zoran Poglajen. Osvojil je prvo mesto v diviziji I – do 1600 ccm in hkrati pristal na drugem mestu v generalni razvrstitvi državnega prvenstva v krožnih dirkah s suzuki swiftom skupine A-1300. Velik uspeh mu brez zveste ekipe ZRT (Zoka racing team) vsekakor ne bi uspel. Poleg krožnih dirk se je udeležil tudi gorsko-hitrostne dirke v Sevnici in dosegel tretje mesto, kar je zelo vzpodbudno in dobra popotnica za naslednje leto.

Prva, hkrati tudi najboljša in najuspešnejša dirka za Zorana Poglajna ostaja na avstrijskem Melku, saj ga na to dirkališče vežejo posebni spomini. Tu je na svoji prvi dirki v konkurenci leta 2007 zmagal in tudi letos odpeljal eno najboljših dirk ter za seboj pustil precej močnejše dirkalnike dvolitrskega razreda. Seveda pa rezultat ne pride sam po sebi, zato je ekipa ZRT že zelo zgodaj (v februarju) pričela priprave na novo sezono in na bližnjem hrvaškem dirkališču nabirala dirkalne kilometre ter opravljala prepotrebna testiranja, ki so pogoj za uspešno dirkanje skozi naporno sezono. Na koncu šteje vsaka malenkost. Plod Zoranove in ekipne zagnanosti je bila osvojitev prvaka v diviziji I že na predzadnji dirki sezone 2009.

Izpostaviti velja tudi zadnjo dirko v Salzburgu, kjer je Zoran petkove treninge začel precej klavrno, v soboto dopoldne nadaljeval z uničenim motorjem in tako se je zdel vikend popolnoma izgubljen. Kmalu pa se je pokazala možnost najema dirkalnika renault clio cup pri znani italijanski ekipi. Zahvale gredo predvsem Darku Strahiniču, organizatorju in promotorju prvenstva Alpe Adria Clio Cup-a, ki je šel precej na roko in Zoranu omogočil zelo ugoden najem. V soboto je Zoran dosegel drugo in v nedeljo prvo mesto v državnem krožnem prvenstvu in tako potrdil visoko mesto v skupni razvrstitvi in odlične vožnje skozi celotno sezono. Hkrati je obetavni voznik odpeljal tudi dve dirki v prvenstvu Alpe Adria Clio Cup, kjer je bil z doseženimi rezultati in časi zelo zadovoljen.

Osebno si Poglajen zelo želi nastopiti v močni konkurenci prvenstva Alpe Adria Clio Cup prihodnje leto, kjer se odvijajo pravi boji in se zahteva vrhunsko dirkaško znanje. Zoran meni, da so edine prave krožne dirke ravno v pokalnih prvenstvih z enakovrednimi in izenačenimi avtomobili, kjer pridejo do izraza predvsem voznik in njegove sposobnosti.

Več na avtoklub-lamko.si