Uspešen konec tedna v vetrovnem Silverstonu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

David Rotar je ta konec tedna nastopil na novih treh dirkah prvenstva formule palmer audi, ko se je na stezi, na kateri sicer nastopajo tudi dirkači formule 1, odrezal odlično. Na kvalifikacijah za prvi dirko…

David Rotar je ta konec tedna nastopil na novih treh dirkah prvenstva formule palmer audi, ko se je na stezi, na kateri sicer nastopajo tudi dirkači formule 1, odrezal odlično.

Na kvalifikacijah za prvi dirko je bi malce preveč previden s pnevmatikami, zato je dirko začel kot enajsti, na drugih kvalifikwww.avtoacijah in po rahlih spremembah na dirkalniku pa je tako pokazal, da je iz pravega dirkaškega testa. Velik del 30-minutnih kvalifikacij je bil povsem v vrhu, na koncu pa je osvojil tretje štartno mesto z vsega 12 tisočink sekunde zaostanka za najhitrejšim.

Tako je v prvi dirki moral malce več tvegati, a je vseeno delo opravil brez napak. »Moral sem voziti na vso moč, saj je bilo okoli mene veliko hitrih dirkačev, napake tekmecev pa so se vrstile ena za drugo. To pot vame ni nihče trčil, zato sem se lahko osredotočil na dirko in prehiteval v vsakem ovinku. Ko sem prehiteval za šesto mesto, sem skoraj zapeljal s steze, a se mi je račun izšel, tako da sem lahko zadovoljen s šestim mestom,« je po prvi dirki povedal Rotar.

Drugo dirko je začel, kot omenjeno, s tretjega mesta, in je to mesto tudi po zelo kaotičnem prvem krogu obdržal večino dirke. Napadal je celo Vasiliauskasa na drugo mesto, njun dvoboj pa je izrabil Jousse in Davida prehitel ter ga potisnil na četrto mesto. »Škoda, stopničke so bile to pot na dosegu roke. Dirkalnik je bil dovolj hiter, a ker smo vsi dirkači zelo tesno skupaj, šteje vsaka napaka. V zadnjem krogu sem Joussa že uspel prehiteti, a me je potem v naslednjem ovinku enostavno zrinil s steze. Tako je pač dirkanje, kljub temu pa sem lahko zadovoljen, saj sem uspel dobiti veliko novih točk, stopničke pa tudi niso več tako zelo daleč,« je še dodal David.

Tretjo dirko je David začel z osmega štartnega mesta (štartno mesto določijo na osnovi najhitrejšega kroga vsakega dirkača iz predhodnih dveh dirk) in jo končal na šestem mestu. Dirko je zaznamovala spektakularna nesreča Ramona Piniera, ki je po trčenju v Vasiliauskasom poletel po zraku in pristal na glavi ter se potem v pesku ustavil ponovno na kolesih, dirkač pa jo je na srečo odnesel brez poškodb. »Glede na to, da sem dirko začel kot osmi, je tudi šesto mesto kar dober rezultat. Zaradi dogajanja na stezi so nam prvi trije ušli predaleč. Na koncu sem še enkrat poskusil prehiteti, a mi žal n uspelo.«

Tako je Davidom zelo uspešen konec tedna sklenil z zajetno bero novih točk in je sedaj v skupnem seštevku na devetem mestu.

Naslednje in hkrati zadnje tri dirke prvenstva bo čez 14 dni v Snettertonu.

Dodatne informacije:
*
[email protected]
* David Rotar 031 668 131
* Andraž Zupančič 041 611 393

Rezultati FPA, 1.-3. oktober, Silverstone

Dirka 15
1. Jolyon Palmer (VB) 26:13,631 min
2. Tristian Vautier (FRA) ++0,614 sek
3. Kazim Vasiliauskas (LAT) +7,223 sek
6. David Rotar (SLO) +18,714 sek

Dirka 16
1. Tristian Vautier (FRA) 25.51,115 min
2. Kazim Vasiliauskas (LAT) +2,626 sek
3. Maxime Jousse (FRA) +4,442 sek
4. David Rotar (SLO) +5,169 sek

Dirka 17
1. Maxime Jousse (FRA) 26.27,417 min
2. Emma Kimilainen (FIN) +1,898 sek
3. Paul Rees (VB) +2,984 sek
6. David Rotar (SLO) +14,326 sek

Skupno točkovanje po sedemnajstih dirkah:
1. Richard Plant 286 točk
2. Tristian Vautier (FRA) 284
2. Kazim Vasiliauskas 269
9. David Rotar 168
(uvrščeno 30 dirkačev)