Tik pred štartom!

Avtomobilizem, Šport

Že v sredo, 26. avgusta se bo na hrvaškem Grobniku pričel 7. reli starodobnih vozil Trst-Dunaj. V dveh razredih – race in regularity – se bo na pot preko hrvaške in slovenske Istre s postankoma…

Že v sredo, 26. avgusta se bo na hrvaškem Grobniku pričel 7. reli starodobnih vozil Trst-Dunaj. V dveh razredih – race in regularity – se bo na pot preko hrvaške in slovenske Istre s postankoma v Idriji in Logatcu ter nato čez celo Avstrijo do končnega cilja Dunaja, podalo več kot 50 tekmovalcev. Med njimi precej avtomobilov starejših nad 30 in več let. Zaradi osebnih razlogov pa je žal moral svoj nastop na reliju odpovedati dvakratni svetovni prvak Walter Röhrl. Posadki Papež-Šapec in zakonca Prebil bosta zastopali slovensko čast.

7. reli starodobnih vozil Trst–Dunaj, bo potekal v obratni smeri kot leto poprej. Tehničnimi pregledi se bodo pričeli jutri v dopoldanskem času v ‘paddocku’ na dirkališču Grobnik. Tu bo za skupino race po 17. uri potekala tudi prva krožno-hitrostna preizkušnja. Po končanem dnevu se bodo vsi tekmovalci preselili v hotel v Opatiji, kjer bodo prenočili.

V četrtek, 27. avgusta bodo tekmovalci prestopili slovensko mejo in se v dopoldanskem času najprej napotili v Idrijo, kjer bo skupina race dvakrat odpeljala priznano slovensko hitrostno preizkušnjo pri Vojskem dolžine 17,71 kilometra. Prvi tekmovalci bodo svoj nastop pričeli ob 9.50 uri. Po dveh ponovitvah se bo karavana odpravila proti Logatcu kjer bodo pričeli s treningi ob 12.15 uri. Tudi tu bodo odpeljali po dve hitrostni preizkušnji v paralelnem reli krosu. Nakar se bodo ob 15.45 uri odpravili proti Avstriji. Istočasno bo na prizorišče prispela še skupina regularity, kjer bo imela kosilo.

Petek in soboto bodo tekmovalci preživeli v Avstriji, kjer se bodo po ozkih cestah počasi prebijali vse do glavnega avstrijskega mesta Dunaj, kamor bodo prispeli 29. avgusta po 16. uri.

Slovenski ljubitelji starodobnih vozil bomo lahko navijali za dve slovenski posadki. V skupini race sta to Metod Papež in Mišo Šapec v ford escortu RS2000 iz leta 1970, in v skupini  regularity zakonca Prebil iz Horjula s svojim porschejem 911 sc targa, ki je pred leti preživel orkan Katrino. Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje stare pločevine, da si ogledajo hitrostne preizkušnje v Idriji in Logatcu.

Več informacij o reliju na spletni strani www.wientriest.at.


Sorodne vsebine