Vrnitev mačke

Aktualno

Julija prihodnje leto bo na ceste zapeljala druga generacija kompaktnega Oplovega roadsterja, ki bo zopet nosil ime tigra. Predhodnika so izdelovali od leta 1996 pa vse do lanskega leta, navduševal pa je predvsem s svojo…

Julija prihodnje leto bo na ceste zapeljala druga generacija kompaktnega Oplovega roadsterja, ki bo zopet nosil ime tigra. Predhodnika so izdelovali od leta 1996 pa vse do lanskega leta, navduševal pa je predvsem s svojo svežo obliko in dostopno ceno.

Odvisno od trga, na katerem bo nastopal, se bo imenoval tigra oziroma tigra-roadster. To je povedal Oplov šef za stike z javnostjo Manfred Daun za nemško avtomobilistično revijo auto motor und sport. Po prvotnih načrtih bi morali malega roadsterja pokazati že jeseni v Frankfurtu, vendar so se zaradi že tako ali tako bogate bere novosti pri Oplu odločili drugače. »Zaradi nove astre bi tigro marsikdo enostavno spregledal,« pojasnjuje Daun. Dvosedežna tigra bazira na osnovi aktualne corse in se ponaša s podobnim elektro-hidravličnim strešnim sistemom, kot ga ima na primer peugeot 206 cc. Za varnost skrbi ojačen okvir vetrobranskega stekla in par zaščitnih lokov. Streho so zasnovali pri francoskem konstruktorju Heuliez.


Sorodne vsebine