SAMO: Zanimivo, zabavno, poučno

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Preizkušnja v mednarodnem pokalu Alpe Adria Clio Cup se je za Sama Čedeta končala v odličnem razpoloženju, saj si je z nastopom pridobil ogromno novih izkušenj ter hkrati še večjo željo, da se do konca…

Preizkušnja v mednarodnem pokalu Alpe Adria Clio Cup se je za Sama Čedeta končala v odličnem razpoloženju, saj si je z nastopom pridobil ogromno novih izkušenj ter hkrati še večjo željo, da se do konca leta udeleži še kakšne dirke tega pokala. Hrvaško dirkališče Grobnik je kljub poletnim mesecem postreglo z ogromno dežja, kar je naredilo dirko še bolj atraktivno. Zaradi rošenja prednjega stekla pa se je Samo soočal s slabo vidljivostjo.

Pokalnega renault clia si je Samo izmenjeval z mladim Jakom Marinškom, ki je nastopal na dirki za državno prvenstvo. »Ker sem že pred sobotno dirko sedel v razgret dirkalnik, se je v njemu nabralo ogromno vlage zaradi močnih nalivov,« je kaotično stanje komentiral Samo: »Že na startu dirke sem imel vetrobransko steklo popolnoma zaroseno. Med dirko sem se celo zaustavil ob stezi, da sem si lahko obrisal steklo, da sem lahko sploh nadaljeval z dirko. Nato so mi jo v boksih za silo očistili…«. Zaradi varnosti je organizator za nekaj krogov na progo poslal celo Safety Car.  Dirko je Samo v dežju in dvema postankoma v boksih zaključil na 13. mestu z vidnim postopnim izboljševanjem.

Na nedeljski dirki se je Samo že veliko bolj navadil pokalnega clia, ki se od njegovega BMW-ja bistveno razlikuje. »Največ težav sem imel z zaviranjem, saj se nisem mogel navaditi, da moram zavirati toliko prej,« je Samo primerjal razliko med svojim BMW-jem M3 GTR in pokalnim cliom. Vsekakor pa se clio ponaša z odličnim podvozjem ter hitrim sekvenčnim menjalnikom. Nedeljsko dirko je Samo zaključil na odličnem 9. mestu, kar je za prvo srečanje s takšnim tipom avtomobila dober rezultat in hkrati spodbuda, da bo v prihodnosti še sedel vanj.

To bi se znalo zgodi na avstrijskem dirkališču Salzburgring konec sezone, kjer ima Samo željo s pokalnim cliom odpeljati obe dirki za Alpe Adria Clio Cup, kot tudi za državno prvenstvo.