Čede v Alpe Adria Clio Cupu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Letošnjo sezono je Čede pričel z novim dirkalnikom alfa romeo 145 na dirkališču v Melku, kjer se je soočal s tehničnimi težavami svojega dirkalnika. Njegov naslednji letošnji dirkaški poskus pa se bo odvil že ta…

Letošnjo sezono je Čede pričel z novim dirkalnikom alfa romeo 145 na dirkališču v Melku, kjer se je soočal s tehničnimi težavami svojega dirkalnika. Njegov naslednji letošnji dirkaški poskus pa se bo odvil že ta konec tedna (4. in 5. julij) na hrvaškem dirkališču Grobnik v okviru mednarodnega pokala Alpe Adria Clio Cup.

»Glede na to, da sezone z ekipo nismo najbolje pričeli z alfo romeo 145 za katero je nekoliko zmanjkalo časa za pripravo. Smo se odločili, da pri ekipi Lema racing najamemo novega pokalnega renault clia in z njim nastopimo na dirki na Grobniku,« komentira svojo odločitev Samo Čede glede nastopa v mednarodnem pokalu, kjer nastopa več kot 20 izredno izenačenih voznikov z identičnimi dirkalniki. V kolikor se bo zadovoljivo odrezal, ga lahko v nadaljevanju sezone še vidimo sesti v francoski dirkalnik.

»Pretiranih ciljev za svoj nastop na dirki nimam, saj v njej nastopa izredno močna konkurenca iz Italije, Švice, Hrvaške in tudi Slovenije, ki so izredno hitri ter predvsem izkušeni,« razmišlja Čede pred odhodom na Grobnik. To soboto, 4. julija ga čaka torej zagotovo eden težjih trenutkov letošnje sezone zanj, saj se odpravlja na pravo bojišče, kjer ni popuščanja. To zagotavlja zanimiva formula pokala, ki najboljšim poklanja visoke nagrade in hkrati poskrbi, da so tehnično avtomobili povsem enaki.