Slovenski dirkač

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

David Rotar je ta konec tedna ponovno nastopil na treh dirkah prvenstva formule palmer audi in sicer v vremensko nadvse nepredvidljivem Silverstonu, kjer so bile na sporedu 4., 5. in 6. dirka prvenstva. Na kvalifikacijah,…

David Rotar je ta konec tedna ponovno nastopil na treh dirkah prvenstva formule palmer audi in sicer v vremensko nadvse nepredvidljivem Silverstonu, kjer so bile na sporedu 4., 5. in 6. dirka prvenstva.

Na kvalifikacijah, ki so potekale na mokri stezi, je David pokazal svoje mojstrstvo. Na prvo dirko se je namreč uspel uvrstiti kot tretji, kar je bila zanj velika vzpodbuda pred drugim delom kvalifikacij, katere je končal kot drugi najhitrejši. »Res sem zadovoljen, dirkanje v dežju mi ustreza in kar ne morem verjeti, da mi je uspelo odlično odpeljati kvalifikacije, saj mi še vedno manjka nekaj dirkaške kilometrine s tem dirkalnikom.«

Na prvi dirki David ni uspel ohraniti odličnega štartnega položaja, saj je bila steza delno mokra, pri njegovem moštvu pa so se odločili, da bo David dirko začel s pnevmatikami za suho stezo, zato je bilo obnašanje dirkalnika na stezi še bolj nepredvidljivo. Tako se je ob prehitevanju zapletel v manjše trčenje z tekmeci, pri čemer je poškodoval vpetje sprednjega kolesa, a je še lahko nadaljeval z dirko. »Nato mi je še začel nagajati menjalnik, saj sem zelo težko prestavljal, tako da je bilo deset mesto največ, kar sem še lahko uspel rešiti,« je povedal David.

Pred drugo dirko vikenda so mehaniki popravili menjalnik in David se je na zdaj že suhi stezi v dirko podal kot drugi. Med dirko je en krog celo vodil, nato pa sta začeli popuščati zadnji pnevmatiki: »Zadnji pnevmatiki sta skoraj povsem izgubili oprijem, zato v hitrih ovinkih nisem mogel voziti na vso moč. Dokler je bilo še nekaj oprijema, je bilo v redu, tako da sem odpeljal tretji najhitrejši krog na dirki, nato pa sem moral biti bolj previden, da dirke ne bi končal v pesku.« Šesto mesto je bilo vseeno zelo solidna uvrstitev.
 
Na tretji dirki, katero je začel kot osmi, pa je bil še hitrejši. Postavil je drugi najhitrejši čas dirke, katero je na koncu končal kot peti.

Z novimi točkami se je David povzpel na enajsto mesto v skupni razvrstitvi, po dirki pa mu je za največji napredek od minulega konca tedna, za kar je bil nagrajen s posebnim pokalom, čestital tudi nekdanji dirkač formule 1 in organizator celotnega prvenstva Jonathan Palmer.

Dodatne informacije:
*
[email protected]
* David Rotar 031 668 131
* Andraž Zupančič 041 611 393

Rezultati FPA, 5.-7. junij, Silverstone
Dirka 4
1. Tristian Vautier (FRA) 20:30,292 min
2. Adam Foster (VB) +12,070 sek
3. Kazim Vasiliauskas (LIT) +14,545 sek
10. David Rotar (SLO) +26,670 sek

Dirka 5
1. Jose Alonso (ŠPA) 20:42,864 min
2. Emma Kimilainen (FIN) +1,676 sek
3. Tristian Vautier (FRA) +3,824 sek
6. David Rotar (SLO) +10,978 sek

Dirka 6
1. Richard Plant (VB) 20:34,935 min
2. Tristian Vautier (FRA) +3,696 sek
3. Emma Kimilainen (FIN) +9,966 sek
5. David Rotar (SLO) +14,105 sek

Skupno točkovanje po šestih dirkah:
1. Tristian Vautier (FRA) 107
2. Kazim Vasiliauskas 94
3. Richard Plant 92
11. David Rotar 57
(uvrščeno 24 dirkačev)