MotorSport Salon Ljubljana

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Marca pričakujemo v glavnem mestu naše države prireditev, ki nosi naziv »MotorSport Salon Ljubljana«. Dogodek je orientiran predvsem na področje dirkalnih, športnih vozil in motoršportne opreme. Kot svetovna novost pa se bo predstavil projekt SportDrift,…

Marca pričakujemo v glavnem mestu naše države prireditev, ki nosi naziv »MotorSport Salon Ljubljana«. Dogodek je orientiran predvsem na področje dirkalnih, športnih vozil in motoršportne opreme. Kot svetovna novost pa se bo predstavil projekt SportDrift, ki ga organizira nekdanji avstrijski F1 voznik Karl Wendlinger.

Salon bo svoja vrata odprl v petek, 20. ter jih zaprl v nedeljo, 22. marca 2009 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Petkov dan bo namenjen še pokroviteljem ter medijem. Razprostiral se bo na več kot 4.000 pokritih kvadratnih metrih (hala A2 in C). Poskrbljeno bo tudi za dovolj parkirnih mest. Razstavljavci so že sedaj zasedli 90% trenutne kapacitete razstavnega prostora.

Salon je kljub globalni krizi osredotočen na zabavni del avtomobilistične industrije. Zato organizator Samo Čede (Es3m art d.o.o.) napoveduje prisotnost vrhunskih reli dirkalnikov iz tujine in domačih logov. Manjkale ne bodo niti formule svetovnega formata. Prisotni bodo Renaultovi formuli 2.0 s katerima bosta slovenska fanta tekmovala v švicarskem pokalu. Omeniti še velja turne dirkalnike, cestne dirkalne in razne dirkalne motocikle in še mnogo ostalih atraktivnih dirkalnikov. Za piko na i pa bodo razstavljena še redka prestižna vozila ter športne izvedenke.

Obiskovalci bodo lahko, ob zanimivem ogledu razstavljenih eksponatov, tudi sami preizkušali razne simulatorje, kakor seveda tudi vožnje SportDrifta. Predstavili se bodo uvozniki in prodajalci vozil, tekmovalne ekipe, organizatorji tekmovanj, kakor tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ter policija. SPV bo pripeljal zanimive simulatorje, katere bodo lahko obiskovalci tudi preizkusili. Prisotna bo tudi številčna podporna industrija, ki bo predstavila motoršportno opremo svetovnih blagovnih znamk.

Največ pozornosti bo vsekakor požela svetovna novost SportDrift (www.sportdrift.com), ki jo organizira nekdanji voznik formule ena in trenutno aktivni voznik v FIA GT prvenstvu, Avstrijec Karl Wendlinger. SportDrift je nova vrsta zabave, ki se odvija v velikih dvoranah, kjer z vozili mercedes-benz tekmovalci v zaprtem krogu »driftajo« na za to posebej prirejeni kovinski podlagi. Ravno to novost, ki prinaša adrenalin širši množici ljubiteljev bencina, pa bodo lahko preizkusili vsi zainteresirani obiskovalci. Karl Wendlinger, v sodelovanju z Dragom Božičem, želi v Sloveniji vzpostaviti prvenstvo SportDrifta, zato bo v petek, 20. marca, priredil tiskovno konferenco, obenem pa prikazal praktične vožnje, ter pokramljal s kandidati. Najboljši vozniki slovenskega prvenstva, pa se bodo v prihodnosti lahko udeležili tudi svetovnega prvenstva v SportDriftu.

Salon bo svoja vrata odprl v petek ob 9.00 uri ter jih ves vikend zapiral ob 18.00 uri. Vstopnina bo znašala 5 evrov, medtem ko bodo morali dijaki, študenti in imetniki avto-moto licenc zanje odšteti 4 evre. Otroci do 12 leta starosti bodo imeli prost vstop. Več informacij o avtomobilističnemu dogodku leta v Sloveniji lahko dobite na spletnem naslovu www.motorsport-salon.si!

Več na motorsport-salon.si >>