Zoran Poglajen o sezoni

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Z dirkanjem se je Zoran Poglajen dolga leta seznanjal na nekdanjem dirkališču Mobikrog in lani s suzuki swiftom končno pričel tekmovati na ravni državnega prvenstva. Pred pričetkom letošnje sezone je kupil novega – predvidoma hitrejšega…

Z dirkanjem se je Zoran Poglajen dolga leta seznanjal na nekdanjem dirkališču Mobikrog in lani s suzuki swiftom končno pričel tekmovati na ravni državnega prvenstva. Pred pričetkom letošnje sezone je kupil novega – predvidoma hitrejšega –  swifta skupine A. Kot je že dejal med sezono je ponovil tudi ob koncu, da se je pričelo bolj žalostno kot veselo: »Moram reči, da sem se sezone 2008 zelo veselil v upanju, da z novim avtomobilom skupine A-1400 pripravljenim pri “priznanemu” hrvaškemu mojstru, posežem po najvišji stopnički v diviziji 1. Ker pa dirkanje ne bi bilo dirkanje, sem tudi jaz doživel tisto temno plat avtomobilizma, ko postaneš žrtev pretirane naivnosti in začetnega navdušenja.« Avtomobil mu je prodal samozvani hrvaški specialist za dirkalne avtomobile. Zaradi kupljenega mačka v žaklju je bilo potrebno na dirkalniku postoriti veliko več, kot je bilo predvideno. »Skozi sezono smo se neprestano ubadali s težavami, ugotavljali nepravilnosti in »šlamparijo« novega dirkalnega avta. Težave s podvozjem, zavorami in delovanjem motorja so bila stalnica na dirkah,« je zaključil misli nekdanji nogometni reprezentant.

Na koncu se je zagnanost in nepopustljivost ekipe Zoka Racing Teama v sestavi Boruta Resmana, Ervina Ivančiča, Tadeja Franka in pa predvsem Martina Hrena izplačala. Nad svojimi pomočniki je Poglajen izredno zadovoljen: »Mehaniki so opravili levji delež in praktično izdelali nov dirkalnik. Kot  nagrada meni in moji ekipi za ves vloženi trud pa smo dosegli tri zmage na zadnjih štirih dirkah, v mesecu septembru, s katerim sem zelo zadovoljen in mislim, da smo na pravi poti, da v naslednji sezoni dokončno pripravimo avto, ki bo zelo konkurenčen.«

O avtomobilu je bilo veliko povedanega, Zoran pa je kljub vsem tehničnim težavam v zaključku sezone osvojil končno 2 mesto. Vsekakor je napredoval tudi sam. »V dirkaškem smislu sem v letošnji sezoni zelo napredoval, saj je bila konkurenca v diviziji 1, s priključitvijo hrvaškega in prvenstva centralno evropske cone, huda. Z Marjanom Nagodetom sva uprizorila veliko dirkaških dvobojev in prehitevanj ter se praktično na vsaki dirki potegovala za prvo mesto v diviziji,« je dodal še Poglajen, ki je sicer izredno težko konkuriral vrhunsko pripravljenemu MG-ju s sekvenčnim menjalnikom. Vložek v ta avtomobil je bil nedvomno precej višji kot Poglajnov v svojega suzukija.

Z zimo pa je o načrtih za prihodnjo sezono pričela razmišljati tudi ekipa Zoka Racing Team (NTL Zorana Poglajna je AK Lamko), ki pripravlja manjše presenečenje. Več o tem po novem letu in prihodu Božička.

>Več na spta.info