Razglašena za avto leta 2009 (Car of the Year 2009)

Aktualno

Rüsselsheim. Opel/Vauxhall Insignia je bila s strani neodvisne žirije, ki jo sestavljajo priznani avtomobilistični novinarji iz 23 držav, razglašena za avto leta 2009 (Car of the Year 2009, COTY), s čimer je ta avto srednjega…

Rüsselsheim. Opel/Vauxhall Insignia je bila s strani neodvisne žirije, ki jo sestavljajo priznani avtomobilistični novinarji iz 23 držav, razglašena za avto leta 2009 (Car of the Year 2009, COTY), s čimer je ta avto srednjega segmenta postal revolucionaren za znamko.

“Večina članov žirije je poudarila izgled in vizualne kvalitete tega modela, vendar pa je novi model iz Rüsselsheima za srednji segment nekaj veliko več kot samo dizajn”, so mnenja v neprofitni organizaciji COTY.

“Aktivna in pasivna varnost, udobje in celoten izbor učinkovitih motorjev so značilnosti tega avtomobila. Bogata oprema je razširjena s sofisticiranimi opcijami kot so ‘Opel Eye’ ki bere prometno signalizacijo, FlexRide ter prilagodljivi sistem prednjih žarometov z devetimi nastavitvami.”

Hans Demant, direktor Opla in podpredsednik Inžinirstva General Motorsa Europe, je povedal: “Izjemno smo ponosni, da je bila Insignia razglašena za avto leta. To je potrditev izjemnega truda naših oblikovalcev, inžinirjev in delavcev ter njihove predanosti kvaliteti, zaradi česar je Insignia zagotovo paradni konj naše znamke.”

Avto leta je priznanje, ki ga podeli 59 avtomobilističnih novinarjev iz 23 evropskih držav. Insignio so izbrali med 37 konkurenti, ki so se to leto potegovali za to prestižno priznanje. Kar dvajset novinarjev se je odločilo, da je Insignia najboljša.

Pri ocenjevanju za avto leta 2009 so novinarji morali upoštevati kriterije kot so oblika, varnost, upravljanje in zmogljivost. “Tehnične inovacije in cenovna dostopnost so zelo pomebni kriteriji”, so povedali na COTY.

S svojo izjemno obliko in vrhunsko tehnologijo, nova Opel Insigna v trivratni, petvratni in karavanski različici, zares izpolnjuje vse kriterije.

Elegantno Insignijino obliko lahko povzamemo kot – izklesana oblika se sreča z nemško natančnostjo. Insignia je tudi izjemno aerodinamičen avto, s koeficientom zračnega upora 0,27 CD kar pozitivno vpliva na ekonomske, dinamične in akustične kvalitete avtomobila. Poleg tega, inovacije kot je sistem Opel Eye, ki bere prometne znake in opozarja voznika, ko nehote zapeljejo s svojega voznega pasu, naredijo Insignio vodilno v svojem segmentu.

Nova Opel Insignia se bo v Evropi začela prodajati v prvem kvartalu 2009, z začetno ponudbo sedmih motorjev. Vsi ustrezajo emisijskimim standardom Euro 5 ter bodo na voljo z šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjanikom.

Pet bencinskih motorjev, ki bodo na voljo od štirivaljnega s 115 KM do V6 motorja s 260 KM. Štirje novi turbo dizelski motorji s sistemom vbrizgavanja s skupnim vodom, ki so posebaj razviti za Insignio, z 2 litrsko delovno prostornino in zmogljivostjo od 110 do 190 KM ter z navorom od 260 do 400 Nm. Vse kombinacije imajo relativno nizke emisije CO2. Poleg tega se bo proti koncu naslednjega leta pridružila še različica ecoFlex z izredno nizkimi emisijami CO2.

Insignia je tretji Opel/Vauxhall model, ki osvaja to prestižno priznanje. Kadett je bi razglašen za avto leta 1985 ter Omega dve leti kasneje. Pomembno je poudariti, da je Insignia prva limuzina iz srednjega segmenta od leta 1998, ki je osvojila ta laskavi naslov.