V Moskvi predstavljen prenovljen model legend

Aktualno

Na minulem moskovskem avtosalonu je Honda evropski javnosti predstavila model legend v prenovljeni podobi . Najprestižnejši hondin model je med drugim dobil nove luči, nov motorni pokrov, sprednje blatnike in odbijače ter nova 18-colska platišča….

Na minulem moskovskem avtosalonu je Honda evropski javnosti predstavila model legend v prenovljeni podobi.

Najprestižnejši hondin model je med drugim dobil nove luči, nov motorni pokrov, sprednje blatnike in odbijače ter nova 18-colska platišča.

Povečana prostornina motorjaPrenovljeno hondo legend poganja eden najmočnejših šestvaljnih motorjev, ki jih je moč najti v tem razredu. 3,7-litrski motor z oznako VTEC se po svoji moči lahko kosa z osemvaljniki, so še sporočili iz Honde in dodali, da novi legend od 0 do 100 km/h pospeši v 7,1 sekunde.

Ali je poleg večje prostornine motorja (prej je legenda poganjal 3,5-litrski motor) hondin prestižnež dobil tudi več kilovatov moči, ni znano. So pa Japonci izpostavili večji navor, manjšo porabo in manjši izpust ogjikovega dioksida novega hondinega motorja.

Z novim motorjem pa je prišel tudi nov 5-stopenjski menjalnik, ki daje vozniku dodatne možnosti pri izbiri prestav s prenovljenima prestavnima stikaloma na volanu.

Notranjost honde legend ostaja bogato opremljena, novosti pa predstavljajo ogrevani zadnji sedeži, in avdio sistem z vtičnico USB, ki omogoča preprosto priključitev iPoda.

J. S.

Več na RTVSLO.SI >>