Dekleva na Grobnik 2

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Konec tedna se bo z dvema dirkama na hrvaškem dirkališču Grobnik nadaljevalo letošnje krožno-hitrostno državno prvenstvo SPTA – NIL Motorsport Cup 2008. Na obeh dirkah se bo v pokalu Clio (razred 4) predstavilo kar enajst…

Konec tedna se bo z dvema dirkama na hrvaškem dirkališču Grobnik nadaljevalo letošnje krožno-hitrostno državno prvenstvo SPTA – NIL Motorsport Cup 2008. Na obeh dirkah se bo v pokalu Clio (razred 4) predstavilo kar enajst voznikov, med njimi tudi Igor Dekleva. Tako številčne konkurence v pokalu Clio, ki je bil ustanovljen letos, še nismo videli. Na dirko ponovno prihaja nekaj gostujočih voznikov iz švicarskega pokala, tako da je prijavljenih francoskih dirkalnikov kar enajst. Težka naloga torej čaka Igorja Deklevo, ki v skupnem seštevku za Hrvatom Danom Lipoščakom zaostaja za sedem točk. Lipoščak je pač najhitrejši prav na Grobniku.

“To bo zelo lepa dirka,” pravi Igor Dekleva. “Na štartu bodo zelo kvalitetni tujci, ki že več let vozijo v tovrstnih pokalnih tekmovanjih in so zato zelo hitri. Pred dirko bomo opravili še obsežnejše testiranje, ki nas bo, upam, poneslo v boj za stopničke. Dirka bo težka tudi zato, ker bomo vozili skupaj z nekaterimi državnimi prvenstvi in konkurenco FIA srednje-evropske cone. Na progi bo torej kar nekaj gneče. V tako dobri konkurenci bodo za nas uvrstitve na stopničke že lep uspeh,” še dodaja Dekleva. Barve avtokluba Elektrodekleva bo v pokalu Clio zastopala tudi Špela Fabijan, ki je v preteklosti na tem dirkališču že dosegla lepe uspehe.

Prva dirka bo v pokalu Clio, ki se odvija v sklopu dirke slovenskega državnega prvenstva, izpeljana že v soboto, druga nato v nedeljo.

Več na spta.info >>