Prihaja spomladi 2009

Aktualno, Novosti

‘Eagle’ je v resnici le ime projekta. Ime za nov lotusov 2+2 športnik s sredinsko nameščenim motorjem, bodo razkrili hkrati z avtomobilom na Londonskem avtosalonu. Pri Lotusu so po trinajstih letih (nazadnje so novost predstavili…

‘Eagle’ je v resnici le ime projekta. Ime za nov lotusov 2+2 športnik s sredinsko nameščenim motorjem, bodo razkrili hkrati z avtomobilom na Londonskem avtosalonu.

Pri Lotusu so po trinajstih letih (nazadnje so novost predstavili leta 1995 – elise) napovedali prihod novega športnega avtomobila. “Eagla” (karoserija bo iz aluminija) bo gnal Toyotin 3,5-litrski šestvaljnik, ki razvije 280 konjev. Vse skupaj je dovolj za končno hitrost okoli 260 kilometrov na uro in pospešek od 0 do 100 km/h pod petimi sekundami.

Notranjost je oblečana v usnje in aluminij, manjkal pa ne bo niti vrhunski Alpineov audio sistem z satelitsko navigacijo in 18-centimetrskim zaslonom občutljivim na dotik. Skromna zadnja sedeža bosta opremljena z isofix pritrdišči, kar pomeni, da pri Lotusu ne bodo ciljali le na bogate “samce”.

Prvi “ročno” izdelani eagli (na leto jih bodo izdelali le 200) bodo na cesto zapeljali prihodnjo pomlad.

Andraž Kopitar

SiOL.net >>