Testiranje Mini-jev

Aktualno

BMW Group se pripravlja na testiranja vozil na električni pogon. V sklopu BMW Group strategije Number ONE, bo družba pričela z izvajanjem obsežnih testiranj električnega pogona na vozilih znamke MINI. V prihodnjih mesecih bo BMW…

BMW Group se pripravlja na testiranja vozil na električni pogon. V sklopu BMW Group strategije Number ONE, bo družba pričela z izvajanjem obsežnih testiranj električnega pogona na vozilih znamke MINI.

V prihodnjih mesecih bo BMW Group izvedel celo vrsto testiranj na vozilih, ki jih bo poganjal elektromotor, s čimer želi izpostaviti alternativni pogonski sistem prihodnosti. Na ta poseg je pripravljenih nekaj sto vozil blagovne znamke MINI. Vozila, ki so s proizvodnega traku zapeljala v oxfordskem obratu, bodo svojo pogonsko modifikacijo doživela v Münchnu, kjer jih bodo inženirji priredili za predvidena testiranja.

“S pomočjo tega koraka bo BMW Group prišel do osnovnega spoznanja, kako doseči učinkovito mobilnost z uporabo vozil, ki jih poganja le električna energija. Naša naloga je, da združimo nepozabno veselje do vožnje z učinkovitim električnim pogonom, ki je praktično brez emisij”, je poudaril Dr. Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora BMW AG.

Testiranja za izboljšanje tehnologije alternativnih pogonskih sistemov pod karoserijo vozil MINI, bodo potekala v naslednjih 12 do 18 mesecih. Vse podrobnosti o pogonskem konceptu in marketinškem načrtu, bodo objavljene ob koncu leta.

BMW Group Slovenija >>